Dit zijn de drie lekkerste drankjes op Kaapverdië

Redactie - 23 mei 2019

Dit zijn de drie lekkerste drankjes op Kaapverdië

Redactie - 23 mei 2019

Kaapverdië is de ultieme bestemming voor een vakantie lang achterover hangen in een strandstoel. Want mooie locaties om te luieren? Die heb je hier in overvloed! Dan blijft er nog maar één cruciale vraag over. Wat bestel je bij de bar? Wij zetten de lekkerste drankjes op Kaapverdië voor je op een rij. Een ideale checklist voor tijdens die all inclusive vakantie op Kaapverdië.

Drankjes op Kaapverdië - gerechten

Beeld: © dareon – stock.adobe.com

1. Grogue

Van Santa Maria tot Sal Rei: geen enkel all inclusive resort op Kaapverdië zit zonder Grogue. Deze rum-achtige mix van aguardiente en suikerriet wordt lokaal gebrouwen en is absoluut een van de lekkerste drankjes op Kaapverdië. Vooral als basis voor lekkere cocktails als Caipirinha en Pontche doet Grogue het goed. Ook puur is ‘ie trouwens lekker, al is het wel handig om te weten dat ‘ie een alcoholpercentage van zo’n 40% heeft…

Drankjes op Kaapverdië - all inclusive vakantie op Kaapverdië wijn

Beeld: © Edelweiss086 – stock.adobe.com

2. Wijn van Fogo

Het eiland Fogo (letterlijk: ‘vuur’) is niet alleen een van het allermooiste eilanden van Kaapverdië. Het is ook de locatie van de meest productieve wijngaarden van het land. Véél zon, koele nachten en een flinke lap vulkaangrond blijkt een perfect recept voor sappige druifjes. Een glaasje Fogo wijn is dan ook onmisbaar tijdens je all inclusive vakantie op Kaapverdië. Check de lokale wijnboer voor een fles ‘Chã’. Of haal ‘m bij de bron tijdens een dagtrip naar het vulkanische eiland Fogo!

Drankjes op Kaapverdië - All inclusive vakantie op Kaapverdië bier

Beeld: © exclusive-design – stock.adobe.com

3. Strela bier

Niet zo’n wijntype? Geen nood. Drankjes op Kaapverdië komen in vele soorten en maten. Zo hebben ze hier ook gewoon een geheel eigen biertje te bieden. Strela wordt gebrouwen op Santiago, hèt biereiland van de Kaapverdische Eilanden. Vooral de dark lager gaat perfect samen met het lokale gerecht capucha.

Drankjes op Kaapverdië - all inclusive vakantie op Kaapverdië

Beeld: © morkdam – stock.adobe.com

All inclusive vakantie op Kaapverdië

Een all inclusive vakantie op Kaapverdië boeken? Voor de volgende accommodaties stromen de positieve reviews bij ons binnen.

Riu Palace Cabo Verde in Santa MariaClubHotel Riu Funana in Santa Maria
Hotel Riu Touareg in Curral VelhoOasis Salinas Sea in Santa Maria
Sal Rei’s Hotel Riu KaramboaMelia Llana Beach Resort & Spa (Adults Only) in Santa Maria

Deel jouw ervaringen met een all inclusive vakantie op Kaapverdië in een review.