In beeld: een dag eten op de piste in Oostenrijk

Redactie - 11 januari 2017

In beeld: een dag eten op de piste in Oostenrijk

Redactie - 11 januari 2017

Schnitzel, kaiserschmarrn, Tiroler kassspatzln en apfelstrudel. Oostenrijk barst van de heerlijke gerechten! Tijdens onze reis naar Kirchberg hebben wij natuurlijk ook genoten van deze specialiteiten.

Begin maar vast met watertanden, want in deze nieuwste fotoreeks laat Vivian van ohmyfoodness.nl zien wat je allemaal in één dag kunt eten op de Oostenrijkse pistes.

[article href=”http://weblog.zoover.nl/nieuws-onderzoek/video-dag-leven-accommodatiehouders-haus-tirol/”]

Ontbijten in Oostenrijk

Voordat je de piste opgaat moet er natuurlijk een goede bodem gelegd worden. In het Alpen Glück Hotel was elke ochtend een uitgebreid buffet aanwezig. “Een lekkere yoghurtmix gaat er wel in als je moet snowboarden”, laat Vivian weten.

Lunch op de piste

De lunch is misschien wel je belangrijkste maaltijd tijdens wintersport. Je hebt natuurlijk een paar uur op de latten gestaan en je ingespannen, dat moet beloond worden met een lekkere maaltijd. Maar welke? Er is zoveel keuze!

“Toen ik hoorde dat er heel veel kaas in dit gerecht zat was de keuze snel gemaakt. Käsespätzle it is!” Je kunt natuurlijk ook voor een lekkere schnitzel met patat of aardappelen gaan.

[article href=”http://weblog.zoover.nl/tips/moet-ooit-op-wintersport-nachtrodelen/”]

Het avondmaal

Nadat je opgefrist bent, en wie weet ook nog even de après-ski bar in bent geweest, is het tijd voor het avondeten. Hiervoor kun je natuurlijk terecht in je eigen hotel of je duikt een restaurant in. Aanrader in het Oostenrijkse Kirchberg is de Kupferstub’n. Een gezellig restaurant waar ze lokaal eten serveren en waar de wereldkampioen barbecuen achter de grill staat.

De keuze voor Vivian was dus al snel gemaakt. “Bij de wereldkampioen kun je niet anders dan een mixed grill nemen.”

[article href=”http://weblog.zoover.nl/winter/video-vlogger-sanny-zoekt-geluk-kirchberg/”]

Een goddelijk toetje

Hiervoor ga je natuurlijk ook wel een beetje naar Oostenrijk: de toetjes. Apfelstrudel, kaiserschmarrn of een mix van toetjes. Het kan allemaal en het is allemaal even lekker!

Vivian kon niet kiezen en heeft ze allemaal getest, maar er is een duidelijke favoriet: “Kaiserschmarrn moet je echt bestellen als je in Oostenrijk bent!”

Vakantie in Oostenrijk

Is Oostenrijk jouw ideale wintersportbestemming? Kijk dan snel eens of één van deze accommodaties hieronder iets voor jou is. Veel plezier!

Meer hotels vergelijken of gewoon even rondkijken? Je checkt het op Zoover.nl/Oostenrijk!