5x Duitse lekkernijen langs de Jonge Donau die je niet kunt weerstaan

Redactie - 22 oktober 2019

5x Duitse lekkernijen langs de Jonge Donau die je niet kunt weerstaan

Redactie - 22 oktober 2019

Van de beroemde Donauwellen-taart tot pretzels, kloosterbier en mooie wijnen: een vakantie langs de Jonge Donau is smullen geblazen! Verheug je op een vakantie vol culinaire verrassingen en rijd in een paar uurtjes naar je vakantiebestemming in Duitsland. Deze Duitse lekkernijen mag je in elk geval niet overslaan.

© Beeld | Frank Gaertner

Proost met Duits bier

Altijd al bier willen leren maken? Zie hoe een gerstekorrel zich tot een pittig bier ontpopt bij de Berg Brauerei. Ook een must visit voor bierfans is de Weltenburger kloosterbrouwerij, de oudste kloosterbrouwerij ter wereld. Hier – vlak bij het plaatsje Kelheim – brouwen ze al sinds 1050 vloeibaar goud volgens de traditie van de benedictijner monniken.

© Beeld | Benedikt Steinle Antonia Kîgl

Het kleinste wijnbouwgebied van Beieren

In het kleinste wijnbouwgebied van Beieren – tussen Regensburg en Wörth an der Donau – brouwen ze de lekkerste wijnen. Kun je jou wakker maken voor een glaasje rood of wit? Bezoek dan de kleine wijnbergen, het Baierweinmuseum en de wijnlokalen voor een dag gevuld met wijnweetjes en -proeverijtjes. Laat je verrassen door de rijke wijncultuur.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/stedentrips/smullen-in-bremen-ontdek-de-smaken-van-noord-duitsland/”]

Tip! Hotel Minotel of Hotel Eurostars Park Maximilian is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de UNESCO-stad Regensburg én de kleine maar gemütliche wijnregio.

© Beeld | Fotolia

Raak verslingerd aan de Donauwellen

De Donau-watte? Dat vraag je maar één keer! Na een hap van deze taart met kersen, botercrème en cacao kun je alleen maar denken aan meer, meer, meer. Werp tussen het genieten door ook even een blik op die golvende rand in de cake. Zie jij hier ook de Donau in?

© Beeld | Getty SbytovaMN

Duits brood en pretzels

Die Duitsers bakken als de beste. Brood maken ze als geen ander, maar ook de pretzel is een van de lekkernijen die je moét inslaan bij de bakker. Hoe de Duitse snack ooit is ontstaan? Daar gaan verschillende verhalen over de ronde. Eén daarvan is het verhaal over de bakker van Bad Urach die 500 jaar geleden wachtte op zijn terechtstelling. De hertog beloofde hem een laatste kans, mits hij de bakker een lekkernij zou presenteren waar de zon drie keer doorheen scheen. De bakker redde zijn eigen leven met een pretzel. Nieuwsgierig naar meer? Bezoek het museum van broodcultuur in Ulm.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/stedentrips/last-minute-citytrip-deze-4-steden-in-het-saarland-zijn-iets-voor-jou/”]

Van bratwurst tot sterrenrestaurant

Geroosterde worst (bratwurst of weisswurst natuurlijk), knoedels en bier. Dit traditionele culinaire trio staat overal op de kaart in Beieren of Baden-Württemberg. Deze combi wil je direct bestellen. De rest van de kaart hoef je niet eens meer te zien. Nergens vind je het smakelijke trio namelijk authentieker. Maar ook fijnproevers komen aan hun trekken! Tientallen topkoks koken de (Michelin)sterren van de hemel in de creatieve keuken in Beieren en Baden-Württemberg. Zoals bij restaurant Überfahrt.

Loopt het water je al in de mond? Smul tijdens je vakantie aan de ‘Junge Donau’ van deze Duitse lekkernijen! Doe hier meer inspiratie op voor een onvergetelijke vakantie bij de oosterburen.