5x culinair genieten in de Loire

Redactie - 24 december 2017

5x culinair genieten in de Loire

Redactie - 24 december 2017

De kustregio Pays de la Loire bewijst maar weer eens dat je in Frankrijk helemaal goed zit voor een vakantie lang culinair genieten. Een kampeervakantie hier staat garant voor bergen verse vis en hemels mals vlees. Waar moet je zijn voor welke lokale specialiteit? Wij zetten vijf toplocaties voor culinair genieten in de Loire voor je op een rij.

Culinair genieten in de Loire - sardientjesHet sardientjesparadijs ontdekken in Saint Gilles Croix de Vie

Wat: sardientjes. Enorm veel sardientjes.

Waar: Saint Gilles Croix de Vie, Pays de la Loire

De gezellige badplaats Saint Gilles Croix de Vie heeft een gezellige boulevard, prachtige surfstranden en veel leuke winkeltjes. Maar dat is stiekem bijzaak. Waar het ECHT om draait, zijn de tonnen sardientjes die hier jaarlijks aan wal komen (2.500 ton, om precies te zijn). Behalve een heus Sardientjes festival, heeft dit dorp in Pays de la Loire ook veel restaurants die verdacht goed weten hoe ze die sardientjes precies lang genoeg op de grill moeten leggen. Eet smakelijk!

Culinair genieten in de Loire - oestersOestersoep slurpen in Talmont Saint Hilaire

Wat: platte oesters

Waar: Talmont Saint Hilaire, Pays de la Loire

Smaakt jouw lunch ook altijd nèt een stukje beter na een stevige strandwandeling? Dan is de wandeltocht over het strand van Talmont Saint Hilaire naar de oesterkwekerij een topkeuze. In de zomermaanden kun je er een kijkje achter de schermen nemen en – uiteraard – dagverse oesters proeven. Loop even binnen bij het lokale vvv-kantoor voor meer informatie.

Culinair genieten in de Loire - Rillettes du Mans au RillaudCulinair genieten in de Loire: paté uit Angers

Wat: Rillettes du Mans au Rillaud (varkensvlees gegaard in vet)

Waar: Angers, Pays de la Loire

Het blijft een prangende kwestie tijdens een kampeervakantie in Frankrijk: wat smeer je vandaag op je baguette? In de levendige studentenstad Angers hoef je er gelukkig niet lang over na te denken. De paté van varkensvlees is hier zó smeuïg, dat er werkelijk niets tegenop kan. Nee, zelfs niet die vertrouwde homp smeerworst uit je eigen buurtsuper. De Rillettes du Mans au Rillaud, zoals de paté heet, wordt langzaam gegaard in vet en is één van de beste redenen waarom een stop bij de lokale traiteur onmisbaar is. En dat is gelijk weer een perfecte reden om fijne campings zoals het lokale Camping Lac de Maine of het nabijgelegen Nantes Camping als uitvalsbasis te nemen voor je weekje culinair genieten in de Loire.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/evenementen-kort-weg/leukste-culinaire-festivals-april/”]

Culinair genieten in de Loire - Berlingots NantaisBerlingots snoepen in Nantes

Wat: Berlingots Nantais

Waar: Nantes, Pays de la Loire

Vrolijk gekleurd, heerlijk zoet en lekker knapperig. De berlingots Nantais zijn simpelweg onweerstaanbaar. Ze zijn ideaal als souvenir maar ook zeker als zoethoudertje tijdens die lange autorit richting huis. Ons advies is dan ook: houd voldoende ruimte over in je kofferbak! En bouw bovendien genoeg tijd om deze gezellige en minstens zo kleurrijke hoofdstad van Pays de la Loire te ontdekken. Voor culinair genieten in de Loire zit je in één van de vele restaurantjes van Nantes sowieso goed.

Culinair genieten in de Loire - SoleSliptongetjes smullen in Les Sables-d’Olonne

Wat: Sole (sliptong)

Waar: Les Sables-d’Olonne, Pays de la Loire

Nóg zo’n fijn visparadijsje aan de kust van de Pays de la Loire! Na een dagje bakken aan de brede zandstranden van Les Sables-d’Olonne, gaat deze lokale specialiteit er ongetwijfeld in. De Sole – sliptong – wordt hier het liefst ‘Meunière’ geserveerd. Oftewel: met een krokant laagje van bloem, boter en citroensap.

Waar ga jij het liefste culinair genieten in de Loire? Schrijf een review en deel je mooiste foto’s