Wadden-eilandhoppen in Nederland: dagje uit op Terschelling

Redactie - 17 april 2017

Wadden-eilandhoppen in Nederland: dagje uit op Terschelling

Redactie - 17 april 2017

Voor een heerlijke vakantiebestemming hoef je geen uren te vliegen of een flinke roadtrip op touw te zetten. Natuur met de wauw-factor én de leukste activiteiten vind je praktisch om de hoek. Vandaag deel drie van onze Wadden-eilandhoppenserie: tips voor een dagje uit op het populaire eiland Terschelling.

Fietsen, wandelen en rennen – met of zonder adrenaline

Een bezoek aan Waddeneiland Terschelling is niet compleet zonder wandel- of fietstocht door de prachtige natuur. Mag er wel een vleugje adrenaline bij komen kijken? Pak dan de mountainbike of je trailrunningschoenen. Het bos in, de duinen over en als kers op de taart pak je ook nog een stukje strand mee.

Dagje uit terschelling

Cranberrytaart eten

Terschelling staat onder meer bekend om haar zure besjes: cranberry’s te over hier. Er is zelfs een Cranberrymuseum! De cranberrytaart bij Paviljoen West aan Zee schijnt een aanrader te zijn. Dus mis ‘m niet.

Dagje uit Terschelling

Beeld: MooiWeer

Raften op zee

Raften, dat doe je toch bijvoorbeeld op de gletsjerrivieren in Oostenrijk? Nou, niet alleen daar! Ook op Terschelling trotseer je de golven in een rubberboot. Op zee welteverstaan. Op het strand zien die golven er misschien kinderachtig uit, maar als je eenmaal op de golven in de branding terechtkomt, is het flink peddelen en ervoor gaan! En als je geluk hebt, zwemmen er nog een paar zeehonden gezellig met je mee.

Dagje uit Terschelling

Beeld: MooiWeer

Op safari, maar dan anders

Ga je naar Afrika op vakantie, dan wil je vast The Big Five spotten. Op Terschelling ga je op wadsafari. Zo is er een safari met een culinaire twist, waarbij je met eilandbewoners op zoek gaat naar de lekkernijen van het eiland (denk: oesters, zeesla en kokkels). Maar ga je liever zeehondjes spotten, dan kun je tijdens een andere safari vanuit je kano naar de diertjes speuren.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/wadden-eilandhoppen-in-nederland-dagje-vlieland/”]

Dagje uit op Terschelling

Smullen bij De Walvis of Loods

Strandtent De Walvis behoort tot de meest bekende en populaire horecagelegenheden van het eiland. Je vindt de tent bij de haven, op West. Zowel binnen als buiten voel je je er snel thuis en laat ook de simpele, maar smaakvolle maaltijden je smaken.

Als er al hotspots op Terschelling zijn, dan is Loods er zeker eentje van. Ze maken er gerechten met dagverse, lokale producten van het eiland. En mooi meegenomen: een hoofdgerecht kost je gemiddeld zo’n €17.

Na een borrel zo je bed inrollen? Dat kan bijvoorbeeld als je een huisje huurt bij Landal West Terschelling.

Lokale kazen proeven

Terschelling is een eiland vol lokaal lekkers. Zoals de kazen van Pieter Peit. Reis af naar Peit’s Hoeve in Lies, waar je ze kunt proeven en kopen om thuis na te genieten. In Midsland verkopen ze de kazen trouwens ook.

Dagje uit Terschelling

Beeld: Facebook Wrakkenmuseum – Bas Bloeming

Het wrakkenmuseum is leuk voor kinderen

Bezoek je Terschelling met de kids? Dan is het Wrakkenmuseum dolle pret gegarandeerd. Voor een paar euro mag je met het hele gezien naar binnen. Niet alleen het museum zelf is leuk, ook de bijbehorende speeltuin staat garant voor uren speelplezier. Kunnen papa en mama lekker van een hapje en drankje in de zon genieten. 

#tipvanzoover: je betaalt bij dit museum maar één keer entree en mag meerdere malen tijdens je verblijf op Terschelling terugkomen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/10-leukste-dagjes-nederland/”]

Dagje uit Terschelling

Beeld: Facebook Fjoertoer

De fjoertoer lopen

Zoals altijd geven we ook zo’n tip die misschien wel op je bucketlist belandt. De Fjoertoer lopen is er zo eentje. Het is een wandeling door de prachtige natuur van het eiland. Maar niet zomaar een wandeling. Lokale kunstenaars zorgen – zodra de nacht valt – voor verrassende en bijzondere vuur- en lichteffecten, die de wandelaars in de nachtelijke duisternis de juiste koers wijzen. Zorg wel dat je een fijne B&B op Terschelling hebt geboekt om na afloop uit te rusten.

Nu ben je waarschijnlijk – net als wij – nieuwsgierig wat Fjoertoer nu eigenlijk betekent. Nou, de Terschellingers noemen hun vuurtoren (de Brandaris) ‘Toer’. Bovenop de vuurtoren brandt het licht, het ‘fjoer’. En daar heb je ‘m: een tocht langs bakens van vuur, op weg naar de Brandaris.

Heb jij nog tips voor een dagje Terschelling? Laat ze achter in een reactie of review.