Op ontdekkingstocht tijdens de Dag van het Kasteel

Redactie - 21 mei 2018

Op ontdekkingstocht tijdens de Dag van het Kasteel

Redactie - 21 mei 2018

Al tien jaar wordt de Dag van het Kasteel georganiseerd. Hét dagje uit waar je prachtige kastelen en buitenplaatsen kunt bezoeken. En alles kunt leren over deze unieke monumenten in Nederland. Wij tippen de leukste plekken tijdens dit evenement op Tweede Pinksterdag.

Nederland Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen in Utrecht

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de gevluchte Duitse Keizer Wilhelm II op Kasteel Amerongen arriveerde. En dat wordt op 21 mei 2018 met allerlei leuke activiteiten gevierd. Speciaal voor de kids is er een spannende speurtocht door het kasteel. En ze kunnen meedoen aan een workshop cupcakes versieren.

Zin om zelf iets te bakken? Doe mee aan de Taartenbak actie voor het goede doel. Lever je baksel in bij de Cream Tea en toegang tot het kasteel is helemaal gratis!  

Kasteeltuinen Arcen in Limburg

Tijdens de Dag van het Kasteel geniet je in de Kasteeltuinen Arcen in Limburg van een uitgebreide koetsenparade. Tijdens deze presentatie kijk je je ogen uit bij tientallen historische rijtuigen. Hoogtepunt van de parade: de oorspronkelijke koets van Kasteel Arcen. De koets is in de afgelopen jaren compleet gerestaureerd!

Nederland Slot Loevestein

Slot Loevestein in Gelderland

Bij Slot Loevestein ben je met Pinksteren ridder of prinses voor een dag! Voor de kids gaat de verkleedkist open en ze kunnen echt buskruit laten ontploffen in de Kruitkamer. Meer leren over de geschiedenis van dit bijzondere kasteel? Op de Dag van het Kasteel vertellen de gidsen je alles over de oude bewoners van het slot. Bijvoorbeeld over de spannende ontsnapping van Hugo de Groot en de interessante bouwgeschiedenis van het monument.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/mooiste-kastelen-van-schotland/”]

Nederland Buitenplaats Ockenburg

Beeld: www.nederlandmonumentenland.nl

Buitenplaats Ockenburg in Zuid-Holland

Op Buitenplaats Ockenburg beleef je op Tweede Pinksterdag een actief dagje uit. Neem je kinderen mee naar de gratis workshops. Of speel samen een van de vele bordspellen op het landgoed. Leer alles over het bijzondere verleden van Ockenburgh bij de luisterverhalen. En geniet van het uitzicht over de schaapskudde. Even uitpuffen doe je met een kopje koffie of thee met wat lekkers in de kasserie.

In de buurt overnachten? Jullie tippen deze accommodaties in Den Haag:

  • Hotel NH Den Haag. ‘Een uitstekend hotel!’, volgens Jessica: ‘Goed hotel met een prima ontvangst en ruime, schone kamers.
  • Aparthotel Plato. Martijn van Seggelen schrijft in zijn review: ‘De kamers zijn brandschoon en sfeervol, we hebben erg goed geslapen. Het hotel ligt vijf minuten van de boulevard en aan de overkant van de weg ligt een tramhalte aan de overkant, top!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/slapen-als-een-koning-kastelen/”]

Nederland Slot Schaesberg

Slot Schaesberg in Limburg

De gidsen in Slot Schaesberg vertellen je op de Dag van het Kasteel alles over de geschiedenis van dit bijzondere erfgoed. En je leert alles over de herbouw van dit prachtige monument. Doe zeker mee aan een rondleiding langs de bokkenrijderskelder. Zet je beste beentje voor tijdens de beklimming van de kasteeltoren. En geniet van het uitzicht in de historische tuin.

Ken jij nog een kasteel in Nederland dat een bezoekje waard is? Deel je tips in de reacties!