Top 5 pretparken in Duitsland

Redactie - 10 juni 2018

Top 5 pretparken in Duitsland

Redactie - 10 juni 2018

De pretparken van Duitsland zijn net zo veelzijdig als het land zelf. Van bijzondere themaparken tot een ware adrenaline kick, je beleeft het allemaal in onze topselectie pretparken. Jong of oud, geniet van de fun factor!

Europapark

Europapark

Europapark: het beste van het beste

Heeft een pretpark geen geheimen meer voor jou en heb je de Efteling al uitgespeeld? Dan adviseren we Europapark in Rust in het Zwarte Woud te bezoeken. Dit is het grootste attractiepark in het Duitsland en bezoeker Luuk is super enthousiast: ‘Een echte aanrader. Wij overnachtten bij hotel Am Park ook een aanrader op nog geen 2 minuten loopafstand van de ingang van het park. Geweldige achtbanen en attracties.’

Phantasialand

Phantasialand

Dichtbij: Phantasialand

Op 20km van Keulen vinden we Phantasialand. Dit gezin heeft hier een hele leuke tijd gehad: ‘Dit is een fantastisch park voor families. Minder voor echte waaghalzen, hoewel er toch een paar uitdagende attracties zijn. Zeer mooie thematisering: het draait echt om de volledige belevenis, niet alleen om de attracties op zichzelf.’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/dit-zijn-de-5-beste-accommodaties-in-duitsland/”]

HANSA-PARK

HANSA-PARK

On the road: HANSA-PARK

Ga jij naar Denemarken of naar de Duitse Oostzeekust in Schleswig-Holstein op vakantie? Dan is HANSA-PARK de leukste tussenstop die je kunt maken. Extra leuk: het park ligt aan zee en vlakbij de stad Lübeck in de vakantieregio Lüneburger Heide. Het park is bijzonder groot met meer dan 125 unieke attracties, themawerelden als Vikingenland, Kinderland, Kicks, Super Splash, het unieke ‘Hanze in Europa’ of de spectaculaire liveshows.

Heide Park

Heide Park

Uniek: Heide Park Soltau

Wil je een vernieuwend pretpark bezoeken? Dan willen we je Heide Park tippen, gelegen tussen Hamburg en Hannover. Verscholen in bijna 900.000 m² van het mooiste tuinlandschap behoort het tot de grootste pret- en attractieparken in Duitsland. Bezoeker Sanne schrijft in haar review: ‘Een echte aanrader voor de liefhebber van de achtbanen.. Meer extreem, harder en hoger dan welk park ook in Nederland!’ Dat belooft wat!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/5-spectaculaire-kastelen-in-duitsland/”]

Tripsdrill

Tripsdrill

Kindvriendelijk: Belevingspark Tripsdrill

We sluiten de lijst met een extra kindvriendelijk pretpark. Het is een van de oudste pretparken in Duitsland en zit vol originele attracties wat het lastig kiezen maakt. Gelegen vlakbij Stuttgart vormt het park de ideale tussenstop op weg naar een zonnige vakantie aan de Bodensee. Trek dus genoeg tijd uit voor je bezoek!

Ben jij graag in een pretpark te vinden? Laat het ons weten in een reactie!