Tips voor een avontuurlijk dagje uit in Drenthe

Redactie - 1 mei 2017

Tips voor een avontuurlijk dagje uit in Drenthe

Redactie - 1 mei 2017

Iets leuks doen in Nederland? Dat is helemaal niet moeilijk! Ben je op zoek naar een gezellig dagje, dan vind je hier de tien meest populaire uitjes in Nederland. Daarnaast heeft elke provincie volop verrassende mogelijkheden om eens lekker op pad te gaan. Houd je van actie? Check deze tips voor een avontuurlijke dag in Drenthe.

Ontdek de hunebedden

Zeg je Drenthe, dan zeg je hunebedden. Vanaf het Hunebedcentrum in Borger starten verschillende fiets- en wandelroutes, die allemaal leiden door mooie natuur. En dat terwijl je leert over Nederland in de prehistorie en over de stenen grafmonumenten, de beroemde hunebedden van Drenthe.

Van je dagje uit in Drenthe een weekendje weg maken? Bekijk hier alle campings in de provincie!

Klimmen in Outdoor Grolloo Klimpark

Naar Drenthe ga je voor de rust en de natuur, maar dat betekent niet dat je geen avontuurlijk tintje aan je dagtrip kunt geven. In Grolloo, vlakbij Assen, ligt Outdoor Grolloo Klimpark. Een klimbos met zes parcoursen tussen de twee en tien meter hoog. De banen hebben 76 hindernissen en de langste kabelbaan is tweehonderd meter lang. Dus trek goede schoenen aan en ga je te buiten aan de hangbruggen, ziplines, loopbalken en andere uitdagingen. De parcoursen zijn voor kinderen vanaf acht tot tien jaar en er is een speciaal klimpark voor kleintjes vanaf vier jaar.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/gratis-dagjes-uit-in-nederland/”]

Op avontuur in Wildlands Adventure Zoo Emmen

In Wildlands Adventure Zoo in Emmen ga je echt op avontuur tussen de dieren. Het park bestaat uit drie gebieden: Jungola, Serenga en Nortica en in elk deel leven andere dieren. Van pelsrobben en ijsberen tot olifanten en apen: je vindt ze er allemaal. Bovendien zijn er veel extra avontuurlijke belevenissen, zoals het maken van een boottocht over de rivier en het beklimmen van een jungle trail. Wil je een nachtje blijven slapen in de buurt? Center Parcs De Huttenheugte is een leuk vakantiepark, dat van jullie een 7,9 krijgt.

Liever een kleinere dierentuin in Drenthe?

Spreekt een grote dierentuin je niet zo aan, maar zijn je kinderen dol op beestjes? Kijk dan eens naar Zoo Bizar, een mini-zoo in een Saksische boerderij in Orvelte. Het is de kleinste dierentuin van Nederland, dat maakt het zo leuk: kinderen hebben de kans om de dieren (waaronder vogelspinnen en Chinese eekhoorntjes) van heel dichtbij te bekijken. Er is bovendien altijd iemand aanwezig die kan vertellen over de dieren in Zoo Bizar.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/leuke-lente-uitjes/”]

Eten en drinken inclusief: Drouwenerzand Attractiepark

Ga je met gezin op pad, dan is een pretpark altijd een prima keus. Drouwenerzand Attractiepark is bovendien een betaalbare optie: de entree is €13 per persoon, inclusief eten en drinken. Het park is leuk voor jonge en oudere kinderen, met een apekooi, een familieachtbaan, een piratenboot en een waterplein. Je kunt hier ook prima overnachten, in het bungalowpark, op de camping of in het hotel van het park.

Een dagje uit in Drenthe: Kabouterland

Een bezoek aan Kabouterland in Exloo is voor kinderen een heel avontuur. Ze gaan op zoek naar kabouters in een konijenhol, maken een spannende tocht door een trollengrot en er zijn verschillende binnen- en buitenspeeltuinen.

Heb jij een leuke tip voor een dagje uit in Drenthe? Schrijf dan een review over de leukste dagtripjes.