Sprookjesachtig: 5x kastelen in Kroatië

Redactie - 24 juni 2018

Sprookjesachtig: 5x kastelen in Kroatië

Redactie - 24 juni 2018

Wist je dat Kroatië vol zit met de meest prachtige kastelen? Wij verzamelden 5 must see’s in dit fijne vakantieland.

1. Mooiste kasteel van Kroatië: Trakošćan

Volgens velen is dit het mooiste kasteel van Kroatië. Het kasteel is in de 13e gebouwd om de wegen te bewaken. Je vindt het kasteel in het noordwesten van het land en staat langs de weg in de stad Ptuj, wat nu in Slovenië ligt. Volgens een legende gaven de ridders van Drachenstein hun naam aan het kasteel.

kastelen Trakošćan

Beeld: Mick Baker via Flickr

2. Spirituele programma’s in kasteel Lužnica

Gelegen op 20km buiten Zagreb, is dit kasteel ideaal als dagtrip vanuit de hoofdstad. Het kasteel wordt gerund door de nonnen van St. Vincent de Paul en biedt spirituele en educatieve cursussen, seminars, conferenties en workshops. Je kunt een rondleiding doen op zondagen.

3. Heftige historie in kasteel Veliki Tabor

De oudste delen dateren uit de 12e eeuw en het kasteel ligt in Desinić in de streek Hrvatsko Zagorje. Er gaat een heftige legende over een verboden liefde. Het stel vluchtte en trouwde in het geheim. Echter kreeg het leger haar te pakken en stopten haar in de wachttoren. Ze werd verdronken en metselden haar overblijfselen in de kasteelmuren in. Gegarandeerd een spannend bezoek hier!

kastelen Veliki Tabor

Beeld: Dennis Jarvis via Flickr

4. Kunst in kasteel Čakovec

Een residentieel paleis binnen de versterkte muren van een middeleeuws fort, in de stad Čakovec. De toren werd gebouwd van hout en staat nog steeds in het oude kasteel. De familie Zrinski hield de wacht tegen binnenvallende Turken. In 1691 overleed de laatste Zrinski in het kasteel, daarna werd het gebied overgenomen door het Oostenrijkse leger uit Wenen.

Kastelen Čakovec

Beeld: Filip Filipovic via Pixabay

5. Kasteel Erdody-Rubido

Het oudste gebouw in Jastrebarsko ligt in een schitterend oud park dat zelfs bestempeld is tot monument! Het kasteel is heel traditioneel omgeven door grachten. Het kasteel wisselde vaak van eigenaar, maar de laatste was toch wel bijzonder. Het is in handen gekomen van de gemeente en werd een kindertehuis.

 

Ben jij in Kroatië of ergens anders op vakantie geweest? Schrijf een review op Zoover en help andere vakantiegangers.