SAILWord jij blij van boten, varen en de zee? Ga dan naar Sail in Amsterdam. Dit vijfdaagse evenement start aanstaande donderdag 19 augustus en eindigt maandag 23 augustus. Het thema dit jaar is: een nautische ontmoeting tussen verleden, heden en toekomst.

Sail Amsterdam wordt eens in de vijf jaar georganiseerd. In 2005 trok het evenement 1,8 miljoen bezoekers.

Centraal staat de Sail-in Parade a.s. donderdag van 10.00 tot 15.00 uur. Deze intocht vormt het officiële startpunt van het evenement. Honderden kleine boten en plezierjachten vergezellen de grotere schepen op weg naar hun ligplaats in de IJhaven in Amsterdam waar ze tot maandag voor anker blijven liggen.

Hoogtepunten
SAIL1Maandagochtend verlaten alle ‘tall ships’ Amsterdam via het Noordzeekanaal richting IJmuiden naar de Noordzee. Er staan altijd gigantisch veel mensen naar de in- en uittocht vanaf de kades te kijken, het is een prachtige ervaring al die oude schepen, je waant je even terug in de tijd!

Het meest indrukwekkend zijn toch wel de ‘tall ships’, enorme schepen uit de hele wereld, waaronder het schip Stad Amsterdam en de Vespucci, welke genoemd is naar de Italiaanse ontdekkingsreiziger Amerigo Vespucci. Het mooie is dat je binnenin een kijkje mag nemen! Bijna alle tall ships zijn vrijdag, zaterdag en zondag vrij toegankelijk voor publiek tussen 10.00 en 16.00 uur. Bekijk de belangrijkste deelnemende schepen.

Wat kost het?
Het evenement vindt plaats in de openbare ruimte en is dus gratis toegankelijk.

SAIL2Wij belden met de Sail-organisatie en kregen de volgende tips:
– Je kunt aan boord van de tall ships om de prachtige authentieke details te bekijken, dit moet je eigenlijk eens in je leven gezien hebben.
– Voor kinderen is er het pirateneiland waar van alles te beleven is, het eiland is aan de IJhaven waar de tall ships voor anker liggen.
– Er is een apart programma voor jongeren met gratis optredens van C-Mon & Kypski, Dio, Lisa Lois, Zwart Licht, Laura Jansen, Go back to the Zoo en The Partysquad. Deze optredens vinden plaats op de Gedempte Insteekhaven in Amsterdam-Noord.

Bekijk hier het complete programma (vanaf donderdag) dat is vrijgegeven door de Sail organisatie.

Ga jij naar Sail en wil je in Amsterdam overnachten?
SAIL3Wij hebben drie Amsterdamse Bed&Breakfasts voor je geselecteerd die erg goed scoren op Zoover:
Bed met Bootje, op het Prinseneiland in Asterdam. Bij deze Bed & Breakfast krijg je je eigen bootje!

B&B on Board, overnachten in een woonboot gelegen aan de Prinsengracht.

B&B Adriaen van Ostade, middenin Amsterdam maar toch op een rustige locatie, namelijk in de van Ostadestraat minddin de Pijp en naast het Sarphatipark.

Kom je met een boot, houd dan het watersportweer in Amsterdam in de gaten.

Ga jij naar Sail Amsterdam?

 

 

 

Meld je aan voor de Zoover nieuwsbrief: iedere week bomvol vakantie-inspiratie!  

Uitgelichte berichten

Lees ook

Redacteur

16 augustus - 2010

Lees ook

Reacties