pasenAankomend weekend is het weer Pasen. Volgens marketingbureau NAW-plus denken veel Nederlanders (53%) bij Pasen  niet aan een christelijke feestdag. Men associeert Pasen niet met dat Jezus uit zijn graf is opgestaan, maar juist met een extra vrije dag waarop je iets leuks kan doen met familie of vrienden.

Naast eieren zoeken, wandelingen maken en lekker brunchen, is Pasen traditioneel de start van het festivalseizoen. Het seizoen begint met het festival Paaspop in Schijndel. Meer dan 80 acts uit binnen- en buitenland zorgen twee dagen lang, inclusief lange nachten, voor één groot Paasfeest!

Er valt naast Paaspop natuurlijk nog veel meer te beleven tijdens de Paasdagen. Een dagje met het gezin naar een pretpark als de Efteling of Walibi World is populair, maar ook een stedentrip naar bijvoorbeeld Amsterdam of Maastricht is in trek. Meubelboulevards, musea en dierentuinen zijn ook vaak extra druk met de Paasdagen.

Weet je nog niet wat je gaat doen met Pasen? Op Zoover kun je ruim 13.500 bezienswaardigheden vinden in binnen- en buitenland. Veel activiteiten zijn natuurlijk afhankelijk van het weer. Op WeerOnline kun je de actuele weersverwachting vinden, zodat eventuele buitenactiviteiten niet in het water vallen.

Wat zijn jouw plannen met Pasen?

Meer vakantie-inspiratie? Volg Zoover ook via Instagram, Pinterest en Facebook.

Uitgelichte berichten

Redacteur

31 maart - 2010

Reacties