7x originele dagjes uit in de meivakantie

Redactie - 10 maart 2017

7x originele dagjes uit in de meivakantie

Redactie - 10 maart 2017

In de meivakantie – die dit jaar gek genoeg in april valt – hebben we op 27 april (Koningsdag) al vaststaan wat we doen. Maar is jouw agenda tijdens deze vakantietijd verder nog heerlijk leeg? Trek eropuit! Met de kinderen, met een date of de hele familie: Zoover heeft 7 originele uitjes voor je verzameld in de meivakantie.

1. Het Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen

Eropuit gaan in eigen land kan het hele jaar door, ons eigen kikkerlandje heeft namelijk zoveel leuks te bieden! En laat ‘Erop uit in eigen land’ nou net het thema zijn van het ’t Veluws Zandsculpturenfestijn dit jaar. Loop de kasteelmuren binnen en spring op de monorail en maak een reis boven het mooie Nederland. Je kunt het festijn bezoeken van 14 april tot en met 18 oktober. Dat is maar goed ook, want waarschijnlijk kun je niet in één keer alles in je opnemen.

Uitstapjes in meivakantie

2. Animal Event in Safaripark de Beekse Bergen, voor echte dierenvrienden

Voor paardenfluisteraars, dog whisperers en alle andere dierenliefhebbers – jong en oud – is het Animal Event in Safaripark de Beekse Bergen the place to be. Reserveer dus een plekje in je agenda op 28, 29 of 30 april. Wat kun je verwachten? Paarden die kunstjes vertonen, workshops met dieren en demonstraties met bijzondere beesten, zoals politiehonden. En wie is er fitter? Jij of je hond? Vind het uit tijdens het ‘Fit met hond’-programma.

Uitstapjes in meivakantie

3. Kinderactiviteiten in musea tijdens de meivakantie

Heel wat musea in Nederland bieden in de meivakantie speciale kinderprogramma’s en -activiteiten aan. Denk aan schilderen met chocola, pindakaas maken en Afrikaanse instrumenten leren bespelen in het Afrika-museum in Berg en Dal. Of wat dacht je van een tochtje door het Museum Volkenkunde in Leiden om superpowers te verzamelen? Deze twee populaire musea zijn niet de enige die de kids graag vermaken. Ook het Nederlands Watermuseum, Nederlands Openluchtmuseum, Twents Techniekmuseum en Museumpark Orientalis hebben alles uit de kast getrokken voor de kids.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/foodhallen-in-nederland-dit-zijn-de-leukste/”]

Uitstapjes in meivakantie

4. Poppenkast bij Scheltema in Amsterdam

Is het de eerste zondag van de maand? Dan staan Jan Klaassen en zijn vrienden weer op het toneel. Om 15:00 uur zie je tijdens een poppenkastvoorstelling voor het hele gezin wat het dommige personage met een gouden hart weer heeft meegemaakt. De voorstellingen vinden plaats op de kinderafdeling van de grootste boekwinkel in Amsterdam. Een leuke activiteit om te combineren met een nachtje in onze hoofdstad.

Grote kazen maken is voor stoere mannen!

Posted by Kaasboerderij Wezenspyk on Monday, August 17, 2015

5. Kaas proeven en kalfjes knuffelen op Texel

Hoe smaakt echte Texelse kaas? Het antwoord vind je bij de Wezenspyk in Den Burg. Daar ervaar je het echte Texelse boerenleven én kun je zien hoe ze er kaas maken. Knuffel daarna nog even met de koeien en kalfjes en neem het landschapspad naar de schapenboet. Klaar voor een drankje? Schuif aan in het Kaascafé. En zijn kalfjes en koeien je te mak? Bij Eureka Vogelbush op Texel zijn regelmatig spectaculaire roofvogelshows.

Uitstapjes in meivakantie

6. Duik in de insectenwereld in Leens

Spring jij geen meter in de lucht bij het zien van een kakkerlak of grote spin? Voor wie nieuwsgierig is naar de insectenwereld is het NatuurDoeCentrum Insektenwereld in het Groningse Leens dikke pret. Je maakt er niet alleen vrienden met insecten, maar ook met insectenetende planten en -dieren. Bijkomen, dat kan ook, in de bijbehorende herberg.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/wadden-eilandhoppen-nederland-dagje-texel/”]

Uitstapjes in meivakantie

7. Op pad met boswachter, voor junior boswachters in spé

Reeën, edelherten, vossen, maar ook vogels, vleermuizen en kleine kriebeldiertjes: je vindt ze in het bos! Met een verrekijker en loep op zak ga je mee met de boswachter tijdens deze cursus voor junior boswachters tussen de acht en twaalf jaar. Waar en wanneer? Nationaal Park Veluwezoom op 23 april, van 13.00 tot 16.00 uur.

Wat doe jij in de meivakantie? Laat het ons weten in de reacties of schrijf een review over je dagje uit.