Noteer maar vast in je agenda: Keukenhof gaat sowieso open!

Redactie - 22 januari 2021

Noteer maar vast in je agenda: Keukenhof gaat sowieso open!

Redactie - 22 januari 2021

Het jaar 2021 begint in ieder geval positief, de Keukenhof gaat namelijk sowieso open! Zo kan je lekker een dagje toerist in eigen land spelen. Combineer het bezoek aan de Keukenhof met verblijf in de prachtige omgeving en geniet van een vakantie in Nederland. Dat klinkt natuurlijk al als muziek in de oren maar we hebben nog beter nieuws, dit jaar zullen er namelijk nauwelijks buitenlandse toeristen aanwezig zijn. Zo kan je in alle rust de prachtige bloemen bewonderen en spectaculaire kiekjes schieten.

De Keukenhof - tulpen

Keukenhof hoopt op opening in maart

De Keukenhof hoopt op 20 maart nog altijd bezoekers aan de poort te kunnen verwelkomen. Het bloemenpark heeft afgelopen najaar 7 miljoen bloembollen geplant en is volgens directeur Bart Siemerink helemaal klaar voor opening. Al is het nog even afwachten in welke vorm dat zal gebeuren.

“Ja, wij gaan open dit voorjaar”, bevestigt Siemerink. “Dat doen we in de wetenschap dat we mogelijk snel moeten schakelen bij nieuwe maatregelen van de overheid vanwege het coronavirus.”

Goed nieuws: Keukenhof dit jaar zonder buitenlandse toeristen

Bezoekers kunnen tot en met 9 mei hun ticket vooraf reserveren op tijdslots. Het dragen van een mondmasker is vooralsnog niet aan de orde. Siemerink: “Ons grote voordeel is dat het park volledig in de buitenlucht is. We kunnen iedereen keurig op anderhalve meter van elkaar houden.” Wel rekent de Keukenhof op een lagere opkomst dan normaal, omdat de buitenlandse toeristen uit de Verenigde Staten en Azië wegvallen. “In 2019 hadden we nog 1,5 miljoen bezoekers, dit jaar rekenen we op hooguit de helft.”

Worst-case scenario: virtuele Keukenhof

Ook houdt het park rekening met veranderende omstandigheden. In het slechtste scenario haalt de Keukenhof het programma van afgelopen jaar uit de kast. Toen kon de kleurrijke bloemenzee in Lisse alleen virtueel worden bekeken. In samenwerking met onder meer omroep MAX werden uiteindelijk 23 miljoen kijkers bereikt. “Als het nodig is, herhalen we die aanpak. Maar we hopen natuurlijk op fysiek bezoek.”

We hebben goede hoop dat de Keukenhof open zal gaan voor fysiek bezoek. Combineer je bezoek met een nachtje of paar nachtjes weg. In deze omgeving valt er namelijk nog veel meer te beleven. Zo kan je ook genieten van een lekker dagje strand in Noordwijk of wandel door de historische binnenstad van Leiden. Met verblijf in een van de onderstaande accommodaties maak je je vakantie in eigen land compleet: