Nederlandse attractieparken kunnen deze meivakantie rekenen op meer interesse. Dit jaar oriënteerden meer Zooverbezoekers zich op een dagje pretpark dan voorgaande jaren. Dit blijkt uit de Zoover Interesse monitor voor attractieparken. De totale interesse steeg met zo’n 6%.

 

Door het slechte weer van de afgelopen weken zijn vooral de overdekte attractieparken in trek. Meer bezoekers zochten naar indoor pretparken als Plopsa Indoor in Coevorden en Speelstad Oranje. Qua populariteit over de afgelopen jaren is de Efteling nog steeds de grote publiekstrekker.

Meest gezocht afgelopen maand:

Plaats

Naam attractiepark Waardering op Zoover

1

Speelstad Oranje 8.3

2

Toverland 8.8

3

Drouwenerzand Attractiepark 8.8

4

Plopsa Indoor Coevorden 6.2

5

Attractiepark Slagharen 7.5

6

Efteling 8.5

7

Archeon 8.6

8

Walibi Holland 7.2

9

Koningin Juliana Toren 7.2

10

Madurodam 7.7

11

BillyBird Park Hemelrijk 8.3

12

Duinrell 7.0

13

Het Sprookjesbos 4.3

14

Avonturenpark Hellendoorn 7.9

15

Sprookjeswonderland 9.0

 

Best gewaardeerd

In de top 15 parken in Nederland is “Sprookjeswonderland” in Enkhuizen het best gewaardeerd. Van de Zooverbezoeker krijgt het park gemiddeld een 9.0. Volgens de beoordelingen is het park zeer geschikt voor kleine kinderen.

Bij de grotere attractieparken is de Efteling de best scorende. Met een 8.5 noemen sommigen de Efteling “een van de mooiste pretparken van Europa” of zelf “het mooiste pretpark ter wereld”.  Ook het Archeon in Alphen aan de Rijn scoort hoog met een 8.6.

Bij de waardering houden consumenten veelal rekening met de prijs/kwaliteit en of het park goed aansluit bij de verwachtingen.

Schrijf een review en maak kans op een reischeque t.w.v. €400!

Uitgelichte berichten

Redacteur

27 april - 2012

Reacties