Dit is één van de tips uit de iPad app Hoe leuk is NL. Elke week delen wij een nieuwe tip uit de app. 

Veertig seconden. Zo lang duurt de vrije val uit een vliegtuig dat drie kilometer boven straatniveau hangt. En toch is het iets dat je niet snel zult vergeten. Vanaf het kleine vliegveld in Hoogeveen kun je zelf zo’n tandemsprong meemaken. Je krijgt eerst een korte uitleg en wordt dan in een soort harnas gehesen, waarmee je later ‒ in de lucht ‒ wordt vastgekoppeld aan een ervaren instructeur (de ‘tandemmaster’). Vervolgens stappen jullie samen het vliegtuig in.

Let op: kan verslavend zijn

Eenmaal hoog in de wolken gaat de vliegtuigdeur open en is het tijd voor de sprong in het diepe. ‘1… 2… 3!’ en daar ga je. Je krijgt alles mee: de duizelingwekkende val, de snelheid (ongeveer 200 km/p uur), de opening van de parachute, het uitzicht op de Drentse landschap, het sturen naar een goede landingsplek, het moment dat je weer grond onder je voeten voelt.

Ook bijzonder: je sprong laten vastleggen door een meespringende cameraman of -vrouw (kost wel € 85 extra). Al met al duurt de happening zo’n anderhalf uur. De minimumleeftijd voor een tandemsprong is veertien jaar. Minderjarigen moeten een briefje met toestemming van hun ouders laten zien. Als je groter dan 2 meter en zwaarder dan 95 kilo bent, gaat de vrije val niet door (in verband met veiligheid).

               

Zin om de sprong te wagen? 

Hier moet je zijn:
Paracentrum Hoogeveen
Plesmanstraat 14 
website
 

iPad app ‘Hoe leuk is NL’ van Zoover

Deze tip vind je – samen met heel veel andere leuke tips – terug in de nieuwe iPad app Hoe leuk is NL: een bonte verzameling van bijzondere tips in Nederland, speciaal geselecteerd op de criteria: iets anders dan normaal, kleinschalig en vooral heel leuk om te doen.

Hoe leuk is Nederland? Heel leuk. Je moet het alleen wel even ontdekken…  
Klik hier om de app gratis te downloaden.

Teksten: San van de Ven
Fotografie: Erik de Brouwer

Volg Zoover ook op Instagram voor de mooiste vakantiefoto's en leukste winacties!  

Uitgelichte berichten

Lees ook

Redacteur

12 november - 2012

Lees ook

Reacties