De start van de lente vier je hier!

Redactie - 15 maart 2018

De start van de lente vier je hier!

Redactie - 15 maart 2018

De eerste warme zonnestralen, narcissen die uit de grond poppen, zoemende bijen en kwetterende vogels in de tuin. Dat kan maar een ding betekenen: lente! Dat moet gevierd worden, en wel hier.

Botanische-Tuinen-Universiteit-Utrecht

Lente in de Botanische Tuinen

De Botanische Tuinen in Utrecht opent haar deuren in maart, wanneer voorzichtig de eerste bloemen en beestjes tevoorschijn komen. Een bijendag, vlinderfestival of rotsplantendag: geen plek is zo fijn om aan het begin van de lente te zijn. Check de agenda op de website voor alle lente-activiteiten.

Vakantiepark Erperheide

Vakantiepark Erperheide

Bezoek het beste vakantiepark van België

Samen zijn met vrienden of familie, waterpret, wandelen in de natuur en slapen in een knusse cottage: dát is lente vieren. Het kan in deze best beoordeelde vakantieparken van België. Neem Center Parcs Erperheide met een zwembad, de kinderboerderij, speeltuinen en een omliggend bos.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/lentebestemmingen-europa/”]

Wijnfestival Amsterdam

Proost op de verse oogst

Als we iets te vieren hebben, dan proosten we. Bij het Amsterdam Wine Festival in de Westergasfabriek en vier je de oogstfeesten van het Zuidelijk Halfrond, waarbij wijnen uit Zuid-Afrika, Argentinië en Nieuw-Zeeland centraal staan. Van 16 t/m 18 maart 2018. Entree is 12,50 inclusief wijnglas. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene.

Geitenboerderij Amsterdamse Bos

Beeld: Geitenboerderij Amsterdamse Bos

Geiten knuffelen en kaas maken

Gek op geitjes? Begeef je dan richting Geitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse bos! De geiten zijn er het hele jaar, maar de lammetjes worden in het voorjaar geboren. Aaien, de fles geven en je ogen uitkijken. Terwijl de kinderen in de speeltuin spelen kun jij een workshop kaasmaken volgen (op 7 april 2018).

Is yoga meer jouw ding? Ook dán kun je bij de Geitenboerderij in het Amsterdamse Bos terrecht.

Foodfestival

Foodfestival VDDDG

Toevallig in de buurt van het Zeeuwse Terneuzen? Het foodfestival Van Die Dingen Die Gebeuren viert de lente op 11, 12 en 13 mei 2018 met 23 foodtrucks, speciaalbieren, wijnen, huisgemaakte limonades, muziek, platendraaiers en straattheater. Ook op andere plekken in Nederland poppen de foodfestival op in de lente.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/de-leukste-foodfestivals-van-2017/”]

Keukenhof

Bloemen spotten op de Keukenhof

Bloemen zijn het teken van de lente. Waar kun je die beter spotten dan op de Keukenhof? De deuren openen op 22 maart 2018 en de bloei loopt parallel aan die in de natuur. Aan het begin van het seizoen tref je dus vroegbloeiende soorten zoals crocussen, narcissen, hyacinten en vroege tulpen.

Waar vier jij de lente dit jaar?