Kerstmarkten net over de grens

Danique - 25 november 2011

Kerstmarkten net over de grens

Danique - 25 november 2011

Het duurt niet lang meer voor de kerstboom weer opgetuigd mag worden. Voor de meest exclusieve kerstartikelen en het ultieme kerstgevoel ga je naar de kerstmarkt! Een bezoek aan de kerstmarkt is goed te combineren met een dagje naar het buitenland. Zoover zet de leukste kerstmarkten op rijafstand van Nederland voor je op een rij.

Kerstmarkt Antwerpen, België

Op zaterdag 10 december wordt Kerst in Antwerpen feestelijk ingeluid met een lichtparade door de stad. Tijdens de parade brengen de mooiste kerstpraalwagens en kostuums je helemaal in de kerststemming. Tot en met 8 januari kun je in de stad aan de Schelde heerlijk rondstruinen langs de vele kerstkraampjes, versierd door prachtige verlichting. Opwarmen doe je tussendoor met een glühwein of een lekkere warme chocolademelk. Het is zelfs mogelijk om te schaatsen in de binnenstad. De kerstmarkt strekt zich uit van het Steenplein, via de Suikerrui naar de Grote Markt en de Handschoenmarkt. Vanaf Breda ben je met de auto binnen veertig minuten in Antwerpen.

Kerstmarkt Brussel, België

Voor de grootste kerstmarkt van onze zuiderburen ga je naar Brussel. Van 25 november tot en met Nieuwjaarsdag 2012 vind je ongetwijfeld jouw kerstdecoratie of kerstcadeaus in één van de 240 kerstkraampjes. Het kerstspektakel van Brussel speelt zich af rondom de Grote Markt. Hier vind je behalve kerstkraampjes een immens grote kerstboom en een levende kerststal! Voor een spectaculair uitzicht over de Belgische hoofdstad kun je terecht in het 48 meter hoge reuzenrad. Wie liever aan de grond blijft kan ook rondjes schaatsen op de verlichte ijsbaan vlakbij de Grote Markt. Vanaf Breda is het iets meer dan een uur rijden naar Brussel.

Kerstmarkt Keulen, Duitsland

Van 21 november tot en met 23 december staat Keulen volledig in het teken van Kerst. De kerstmarkten in deze stad worden op maar liefst zes locaties gehouden! De grootste kerstmarkt van Keulen vind je bij de Dom. Bij deze imposante kerk tref je ruim 150 kerstkraampjes met veel handgemaakte kerstdecoraties en -cadeaus. Voor de kleinste en wellicht meest betoverende kerstmarkt ga je naar Rudolfplatz. Deze markt staat volledig in het teken van de sprookjeswereld. Tussen de kraampjes en prachtige versieringen door zie je de mooiste sprookjesfiguren. Hier kun je met de lekkerste kerstliedjes op de achtergrond genieten van een lekker glaasje glühwein. Keulen heeft zelfs een kerstmarkt op het water. Op slechts een uur rijden van Roermond ligt deze wonderschone kerststad.

Kerstmarkt Osnabrück, Duitsland

Het historische centrum van Osnabrück is van 25 november tot en met 22 december het toneel van de mooiste kerstverlichting en sfeervolle kraampjes. Omgeven door de geur van geroosterde amandelen kun je hier heerlijk kerstshoppen. ’s Werelds grootste muziekdoos, maar liefst zes meter hoog, draait de meest bekende kerstliedjes. In de prachtig gedecoreerde stad kom je volledig in de kerstsferen onder het genot van een glühwein of andere bekende Duitse lekkernijen. Het mooiste uitzicht over de kerstmarkt en de verlichte binnenstad heb je vanaf de Marienkerk. Tijdens de kerstmarkt kun je de toren beklimmen van donderdag tot en met zondag. Vanaf Enschede is het een uur rijden naar het betoverende Osnabrück.

Kerstmarkt Düsseldorf, Duitsland

Gehuld in de geur van kaneel en glühwein kom je helemaal in de kerststemming in Düsseldorf. Van 17 november tot en met 23 december kun je een bezoek brengen aan deze prachtige kerststad. Verspreid over zes pleinen vind je de mooiste kerstkraampjes onder de verlichte kastanjebomen. Vergezeld door sfeervolle kerstliedjes en een gezellige ambiance kun je lekker langs alle kraampjes slenteren. Wie de ijzers onder wil binden kan schaatsen op de 450 m2 grote ijsbaan. Speciaal voor de kleintjes vind je op de Schadowplatz een poppentheater, hier worden de leukste kerstverhalen verteld. Vanaf Venlo ben je met de auto binnen drie kwartier in het knusse Düsseldorf.

Kerstmarkt Oberhausen, Duitsland

Het Duitse Oberhausen kent twee gezellige kerstmarkten. Van 18 november tot en met 23 december is het overdekte CentrO omgetoverd tot winterdorp. Dit paradijs voor de kerstliefhebber telt meer dan 135 houten kerstkraampjes. Overal ruik je de heerlijke geur van dennenbomen en verse pannenkoeken. Je vind hier prachtige kerstversieringen en de leukste en meest exclusieve kerstcadeaus. In CentrO kun je zelfs après-skiën! Met een sneeuwscooterbaan en een rodelbaan is winterpret hier gegarandeerd. Tussen 25 november en 23 december kun je ook kerstwinkelen op de Altmarkt. Op dit authentieke plein van Oberhausen kun je schaatsen op de ijsbaan, genieten van livemuziek en volop in de kerstsfeer komen. Vanaf Venlo ben je al binnen veertig minuten in Oberhausen.

Kerstmarkt Gent, België

In het prachtige Gent kun je van 9 december tot en met 30 december genieten van de kerstsfeer. Op het St. Baafsplein vind je tientallen versierde kerstkraampjes met leuke en unieke kerstprullaria. Om alle indrukken te verwerken kun je tussendoor bijkomen onder het genot van een glaasje glühwein of versgebakken poffertjes. Van 25 november tot en met 8 januari kun je voor het ultieme kerstgevoel ook naar het St. Pietersplein. Hier zijn dagelijks muziekvoorstellingen en theatershows te bewonderen. Liefhebbers van schaatsen kunnen hier oneindig rondjes schaatsen op de 900 m2 grote ijsbaan. Vanaf Breda is het ongeveer anderhalf uur rijden naar Gent.