Bungeejumpen, skydiven, een vliegtuig besturen of duiken. Staan deze activiteiten ook hoog op jouw bucketlist? Dan hebben we goed nieuws, want al deze zaken kun je gewoon afstrepen in… Nederland! Dus wacht niet tot je volgende vakantie en maak je dromen waar!

Skydiven in Nederland

Een van de meest gehoorde wensen van avontuurlijke vakantiegangers is om te skydiven ofwel parachutespringen. Hiervoor hoef je écht niet naar Nieuw-Zeeland af te reizen om uit een vliegtuig te springen (al is dat natuurlijk nooit vervelend). In Nederland kun je deze bijzondere ervaring op Texel, Ameland en in Zeeland beleven. Probeer wel je ogen open te houden om te genieten van het Nederlandse landschap onder je! Wil je liever geleidelijk kennismaken met skydiven? In Roosendaal kun je de indoor variant proberen.

Tip: combineer een bijzondere activiteit met een gezellig weekendje weg. Zo kun je in alle rust nagenieten in je eigen kamer van Hotel Kogerstraete. Reviewer Michelle omschreef haar verblijf als volgt: ‘Ontzettend fijne locatie! Dicht bij dorp, bos en strand. Gastvrije mensen en sfeervolle kamers. Een echte aanrader.

Waag jij de sprong?

Naast parachutespringen staat bungeejumpen bij menig avonturier bovenaan de bucketlist. In dit geval kun je het woordje bovenaan ook letterlijk opvatten, want je gaat toch echt voetje voor voetje naar de rand van het plankje lopen. Durf jij de sprong te wagen? Ga voor een avontuurlijk dagje uit in Nederland naar Scheveningen, waar je vanaf een prachtige locatie naar beneden kunt springen en de adrenaline door je lijft giert. Hierna heb je wel een drankje verdiend op de gezellige boulevard van Scheveningen, vinden wij bij Zoover.

Tip: ook nu is overnachten bepaald geen straf. Wat dacht je bijvoorbeeld van het goed beoordeelde Hotel Boulevard, dat direct aan het strand ligt? Of het eveneens bij het water gelegen Badhotel Scheveningen. Met een van deze accommodaties als uitvalsbasis ben je overal dichtbij!

Bestuur zelf een vliegtuig!

Wil je van kleins af aan al een vliegtuig besturen? Wacht niet langer en boek een vliegles of -cursus in een heuse Cessna! Na een theoriegedeelte, waarbij je uitleg krijgt over de basis van het vliegen, en een uitgebreide briefing, ga je samen met de instructeur naar het vliegtuig. Eenmaal in de lucht mag je de stuurknuppel ter hand nemen en eigenhandig – natuurlijk wel onder toeziend oog van de instructeur – een tijdlang vliegen. Bucketlist: check! Maar wees gewaarschuwd: zelf vliegen kan verslavend zijn…

Ontdek de onderwaterwereld

Heb je altijd willen duiken, maar komt het er niet van? Je raadt het al: ook hiervoor hoef je niet naar het buitenland of warme oorden. In de zomer is de watertemperatuur ook in Nederland aangenaam. Daarbij zul je versteld staan van het rijke onderwaterleven. Wanneer je bijvoorbeeld kopje ondergaat in de Vinkeveense Plassen nabij Utrecht vraag je je meermaals af: is dit écht Nederland? De kleuren, grappige vissen en zelfs wrakken: kom maar op met die bucketlist!

Tip: nog nooit gedoken? Tijdens een duikopleiding maak je minimaal een paar duiken in buitenwater. Een ideale kennismaking met de mooie Nederlandse onderwaterwereld, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over veiligheid. Dat doet de instructeur voor je. Klinkt goed, toch?

Tip: Gebruik de Zoover Dagje Weg kiezer

Vind je dit allemaal te spannend, maar heb je wel zin in een dagje uit? De Zoover Dagje Weg kiezer maakt het je makkelijker om een dagje uit te plannen. Kies een bestemming, dag en maak een keuze tussen indoor, outdoor of budget en tadaaa! De leukste uitjes en beste voordelen komen er zo voor je uitgerold. Makkelijker kan niet!

Welke activiteit staat bovenaan jouw bucketlist? Ga je het in Nederland doen? Bekijk dan meteen deze fijne verblijven om je avontuur compleet te maken!

Hotel Kogerstaete Texel                                                       Hotel Badhotel Scheveningen

Vakantiepark De Krim                                                         Vakantiepark Strandpark De Zeeuwse Kust

Hotel Central Roosendaal                                                   Hotel De Elderschans

Hoe ziet jouw perfecte actieve vakantie eruit? Doe mee en maak kans op een actieve vakantie t.w.v. €1.500! Mede mogelijk gemaakt door Kras

Uitgelichte berichten

Robin

Redacteur

7 april - 2019

Reacties