Nederland is het land bij uitstek om te wandelen of te fietsen. De natuur in onder meer Gelderland, LimburgOverijssel en Drenthe zijn zeker de moeite waard voor een lange fietstocht of wandeling. Er zijn tegenwoordig hele handige gadgets voor de wandelaar en fietser, bijvoorbeeld de bekende stappenteller, maar ook de minder bekende bananenbox. Zoover heeft een aantal leuke gadgets voor je op een rijtje gezet.

De stappenteller:  Stappenteller

Er zijn veel verschillende soorten stappentellers te koop. Dure, goedkope, digitale, ouderwetse, mooi vormgegeven of saaie doosjes. Veel stappentellers hebben meer functies: je hartslag meten, de tijd aangeven, de stappen omzetten in kilometers of verbruikte kilocalorieën. Prijzen variëren van 5 tot 39 euro of meer. De meeste apparaatjes zijn echter niet betrouwbaar. Ze geven bij benadering aan hoeveel stappen je zet, soms met een (acceptabele) afwijking van zo’n 5-10 procent. Maar soms geeft de teller rustig het dubbele of de helft van je stappen aan. Een hoge prijs is geen garantie voor een zorgvuldige meting. Andere studies stellen dat eigenlijk alle stappentellers voldoen voor huis-, tuin- en keukengebruik.
De belangrijkste tip voor wie een stappenteller wil kopen, is: test het apparaatje in de winkel. Loop 150 stappen door het pand en kijk hoeveel stappen er op de teller staan. Herhaal die test met andere modellen en koop de stappenteller met een afwijking van 10 procent of minder.

LifeSaver bottlelifesaverbottle

De Lifesaver Bottle is een fles waarmeme je water kunt filtereren. Met behulp van de fles worden bacteriën, virusen, schimmels, parasieten en nog meer zaken waar je behoorlijk ziek van kunt worden uit het water gehaald. En dit zonder chemische toevoegingen. Handig gagdet voor als je gaat wandelen of fietsen in gebieden waar er geen aansluiting is op het leidingwater en waar je je drinkwater moet verkrijgen uit beekjes en meertjes.

Survival touwsurvivaltouw

Handige gadget voor vakantiegangers die van survivaltochten houden en daarbij voor penibele situaties kunnen komen te staan. Dan is het altijd handig om wat tools bij je te hebben om je bijvoorbeeld uit die klif te redden, of die boom die op je pad is gevallen weg te trekken. Vaak heb je wel een mes, kompas of wat lucifers bij de hand. Maar vaak ontbreekt een stuk touw. Met de Survival Straps behoort dit probleem tot het verleden. Het zijn namelijk armbanden, sleutelhangers, riemen of enkelbanden die gemaakt zijn uit touw. Makkelijk uit te rollen en te gebruiken.

Bananenbox  bananenbox

Iedereen kent het probleem wel van de bruin geworden en gebutste banaan onder in je tas. Met deze speciaal ontworpen bananenbox is dat verleden tijd. De bananenbox is een handige gele box/doos waarin meer dan 99% van alle bananen in past. De box is van gerecycled kunstof gemaakt, in dezelfde kleur als de banaan zelf. De box is van hoogwaardige kwaliteit, en kan vergeleken worden met het beroemde Tupperware.

Speciaal fietszadelzadel

Normale fietszadels knellen de bloedsomloop af door middel van de neus of knobbel. Dit levert vaak ongemak op.
Bij
The Seat

worden de gevoelige organen ontzien en zit je zoals je hoort te zitten, op je zitbotten. The Seat heeft geen uitstekende knop of neus die voor problemen zorgt. Het is een breed zadel, omdat uit onderzoek is gebleken dat een breed zadel voor een beter doorbloeding zorgt.
De uitvinder Dr. Tom White heeft dit zadel ontworpen uit onvrede over de klachten die hij tijdens het fietsen ervoer. Na tien jaar onderzoek en ontwikkeling heeft hij dit nieuwe comfortabele, ergonomisch ontworpen fietszadel op de markt gebracht.

Meer vakantie-inspiratie? Volg Zoover ook via Instagram, Pinterest en Facebook.

Uitgelichte berichten

Redacteur

8 juli - 2009

Reacties