Dit zijn de allerleukste zwembaden in Nederland!

Redactie - 30 juni 2018

Dit zijn de allerleukste zwembaden in Nederland!

Redactie - 30 juni 2018

Wat is de favoriete activiteiten van kinderen op vakantie of tijdens een dagje uit? Precies, een bezoek aan een geweldig leuk zwembad, bij voorkeur met avontuurlijke en snelle glijbanen! Ook in Nederland staan enkele zwembaden garant voor een enerverende middag. Wij selecteerden alvast vijf toppers!

Aqua Mundo – Heijen

Deze prijswinnende Aqua Mundo is onderdeel van Center Parcs het Heijderbos en is een waar feest voor gezinnen met (jonge) kinderen. De allerkleinsten vermaken zich in de diverse peuterbadjes terwijl de grotere kinderen het golfslagbad of de uitdagende glijbanen trotseren. Helemaal leuk bij Aqua Mundo is dat je met een masker onder water kunt gaan om tropische vissen te spotten. Jong of oud: hier valt voor iedereen wat te beleven!

Tikibad – Duinrell Wassenaar

Tja, in een lijstje van de leukste zwembaden van Nederland mag het beroemde Tikibad natuurlijk niet ontbreken! Al jaren werkt dit zwemparadijs bij pretpark Duinrell als een magneet op liefhebbers van avontuurlijk glijbanen. De keuze is dan ook reuze: de twaalf glijbanen zorgen bij elkaar voor zo’n kilometer aan glij- en speelplezier. Maar ook wanneer je het liever wat rustiger houdt zit je hier helemaal goed. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bubbelbad? Of het heerlijk verwarmde buitenbad? Daar kikker je vast van op tijdens je dagje uit.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/10-leukste-dagjes-nederland/”]

Aquafun Sportiom – ‘s-Hertogenbosch

De naam zegt het al: bij dit zwemparadijs staat de fun centraal. Hoe je die lol wilt beleven is helemaal aan jou. Wil je alle glijbanen uitproberen? Of zoef je liever over de avontuurlijke wildwaterbaan? Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Die kunnen naar hartenlust spelen en spetteren in turtle bay, een special baby- en peuterbad. Trek gekregen van al dat zwemmen? Trakteer jezelf dan op een lekkere snack. Bij het groots opgezette Aquafun in Den Bosch hoef je je niet te vervelen!

Zwembad Preston Palace – Almelo

Ga je op pad met kinderen die werkelijk geen genoeg krijgen van spelen in het zwembad? Overweeg dan eens een weekendje of mid-week in Preston Palace! Niet alleen beschikt het prachtige subtropische zwemparadijs over baden voor jong en oud, een prachtige sterrenhemel als plafond en meerdere sauna’s: tijdens een verblijf kun je het zwembad zo vaak bezoeken als je wilt! Het leuke dierenthema zorgt voor een avontuurlijk bezoek waarbij kinderen zich oneindig kunnen vermaken. Nóg een voordeel: na een vermoeiende dag in het zwembad rol je zo je bed in. Ideaal voor een korte vakantie of weekendje weg in eigen land.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/shopping/shopping-10x-de-leukste-opblaas-artikelen-voor-in-het-zwembad/”]

Beeld: De Zandzee

De Zandzee – Bussum

Wat is er leuker voor baby’s en peuters dan zwemmen onder toeziend oog van Nijntje? Zwemparadijs De Zandzee in Noord-Holland heeft een groots opgezet Nijntje-bad boordevol herkenning uit de boekjes en filmpjes. Kleintjes kijken hun ogen uit terwijl ze lekker spetteren in het comfortabele water. Ook voor grotere kinderen en volwassenen is een bezoek aan De Zandzee geschikt: de razendsnelle glijbaan (met snelheidsmeter!), gezellige zithoekjes en de heerlijke stoomcabine zorgen voor veel variatie. Zoals bezoeker Michel het zegt: ‘Wij hebben een hartstikke leuke middag gehad. Het is er schoon en het personeel is erg vriendelijk.’ Dat klinkt als een leuk dagje uit!

Ben je benieuwd naar welke zwembaden (inter)nationaal bij Zoover op de hoogste score mogen rekenen? Check dan ons overzicht van de tien allerbeste zwembaden.

Welke zwembaden bezoek jij het liefst in Nederland? Deel je tips met ons in de comments of laat een review achter.