Diergaarde Blijdorp is de best gewaardeerde dierentuin van Nederland. Bezoekers van Zoover waarderen het park gemiddeld met een 8,9. Daarmee wint Blijdorp de Zoover Award voor Beste Dierenuin 2012. Directeur Marc Damen nam vandaag in het park deze publieksprijs in ontvangst. Het is het tweede jaar op rij dat Diergaarde Blijdorp de award wint.

‘We zijn er super trots op dat Blijdorp door het publiek voor het tweede jaar op rij als beste dierentuin wordt beoordeeld. Met de opening van een groot overdekt vlinderparadijs en de komst van zwarte neushoorns naar Blijdorp in 2013, hopen we dit volgend jaar weer te bereiken.’ Aldus Marc Damen.

Zooverbezoeker: ‘Beste dierentuin ooit’

Bezoekers op Zoover zijn erg positief over Diergaarde Blijdorp. ‘Het is een prachtige dierentuin waar je je de hele dag vermaakt’, ‘Na meer dan 15 jaar een abonnement, verveelt Blijdorp nog steeds niet: ieder jaar wordt er gerenoveerd en geïnnoveerd’, ‘De dieren zien er goed uit en leven in een vrij natuurlijke omgeving’, ‘Blijdorp is nog steeds de beste dierentuin ooit. Dat was hij al toen ik klein was en hij wordt alleen nog maar mooier’, ‘Een echte aanrader voor een leuke, leerzame, gezellige dag weg!’ Lees meer reacties op zoover.nl.

In Diergaarde Blijdorp zijn de dieren ondergebracht in nagebouwde, natuurlijke landschappen, zodat zij zich ‘vrijer’ en natuurlijker kunnen gedragen. Die gebieden zijn geografisch gerangschikt naar werelddelen. In het uitbreidingsgebied (11 hectare) ligt het Oceanium, of waterwerelddeel. Met ruim anderhalf miljoen bezoekers per jaar behoort Diergaarde Blijdorp tot de topattracties van Nederland.

Top 3 dierentuinen 2012

  1. Rotterdam Zoo – Diergaarde Blijdorp (8,9)
  2. Dierenpark Emmen (8,5)
  3. Safaripark Beekse Bergen (8,5

Categorieën

De Zoover Awards geven erkenning aan de best gewaardeerde accommodaties en dagattracties op Zoover. De awards zijn publieksprijzen en worden vergeven aan de hand van de beoordelingen op de vergelijkingssite. Binnen de categorie dagattracties worden awards uitgereikt aan het beste attractiepark, de beste dierentuin, beste wellness en het beste museum van Nederland. De award voor beste attractiepark ging dit jaar naar de Efteling, die van beste wellness naar de Veluwse Bron en de award voor beste museum naar het Nederlands Openluchtmuseum.

Op Zoover worden naast accommodaties ook steeds meer bezienswaardigheden, attracties en activiteiten beoordeeld. Zoover reikt de awards voor beste attractiepark en dierentuin van Nederland voor de tweede keer uit. Nieuw dit jaar zijn de awards voor wellness en musea.

 

Volg Zoover ook op Instagram voor de mooiste vakantiefoto's en leukste winacties!  

Uitgelichte berichten

Redactie

Redacteur

7 november - 2012

Reacties