Haal de ijzers maar alvast uit het vet, want ook dit jaar kun je een citytrip in eigen land combineren met uurtje (of meer) schaatsen op de leukste ijsbanen van het land. Dit zijn onze favorieten voor gezellig schaatsen in de buitenlucht in winterse sferen.

Beleef de aftermovie van Ice*Amsterdam 2017/ 2018

Posted by Ice Amsterdam on Monday, September 10, 2018

IJsbaan Amsterdam – Museumplein

Gelukkig! Er kan weer geschaatst worden op het Museumplein. Inmiddels een traditie voor velen om een dagje richting Ice*Amsterdam te gaan. Maak de mooiste winterkiekjes met het Rijksmuseum op de achtergrond en schaats onder de verlichte replica van de Magere Brug door. Zeg nou zelf, dit is toch zeker een van ’s Nederlands mooiste ijsbanen?

Wanneer? T/m 3 februari 2019

Ben je helemaal verliefd op onze hoofdstad en wil je nog even blijven? Boek dan een nachtje bij Hotel Motel One Amsterdam of Hotel The Toren.

IJsbaan bij Paleis Het Loo

Op 15 december begint Winterpaleis Het Loo, superleuk voor een winters dagje uit. Er wordt dit jaar verbouwd, dus alle winterse activiteiten zijn op het sfeervolle Stallenplein, waar de ijsbaan het stralende middelpunt is. Hier zwier je sierlijk de hele baan over of leer je schaatsen met een pinguïn. Cute!

Wanneer? 15 december 2018 t/m 5 januari 2019

IJsbaan Rotterdam

Tot en met eind februari kun je weer naar hartenlust schaatsen op de leukste ijsbaan van Rotterdam. De baan is overdekt, dus ook als het weer iets te wensen overlaat, beleef je hier een super leuke middag. De enorme Funbaan (800 vierkante meter) is ideaal voor beginners en voor ultieme curling– en ijshockeypret. De schaatstunnel is meer voor de échte toppers. Deze is spectaculair verlicht, waardoor schaatsen helemaal een feestje is.

Wanneer? T/m 27 februari 2019

IJsbaan Den Haag/Scheveningen – Kurhausplein

600 vierkante meter aan ijs op het Kurhausplein, hell yeah! Ga gezellig naar Scheveningen en huur schaatsen voor een uurtje ijspret. Opwarmen doe je op een van de verwarmde terrassen bij de restaurants rondom het plein. Hier kun je lekker bijkomen onder het genot van een winters hapje en drankje. Ook leuk: de Ice Roetsjbaan naast de Pier!

Goed om te weten: handschoenen zijn verplicht als je de ijsbaan op wilt.

Wanneer? T/m 20 januari 2019

Posted by Kerstmarkt Leiden on Monday, October 22, 2018

IJsbaan Leiden – drijvende schaatsbaan

Zin in een winters sprookje? Boek een retourtje Leiden en ga schaatsen op de drijvende ijsbaan op de Nieuwe Rijn. De baan ligt middenin het historische centrum, dus is direct een super leuke stop tussen het sightseeën door. Na het schaatsen kun je lekker winkelen, gezellig wat drinken bij de knusse cafés of wandel je direct door naar de drijvende kerstmarkt.

Tip! Elke zaterdag en zondag is er van 10:00 – 12:00 uur een kinderprogrammering.

Wanneer? T/m 6 januari 2019

Posted by WinterparadIJS Amersfoort on Thursday, October 5, 2017

IJsbaan Amersfoort – WinterparadIJS

Mijn nieuwe hometown Amersfoort mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Ook dit jaar kan er weer geschaatst worden bij het WinterparadIJS Amersfoort op het Eemplein, vlakbij de stadspoort. De ijsbaan is niet alleen leuk voor een rondje schaatsplezier na school of werk, er worden ook ijshockeycompetities, curling en live optredens georganiseerd. Achteraf trakteer je jezelf natuurlijk op warme chocolademelk of een broodje rookworst.

Wanneer? T/m 6 januari 2019

Posted by Magisch Maastricht op het Vrijthof 2018 on Wednesday, October 10, 2018

IJsbaan Maastricht – Vrijthof

De mooie ijsbaan op het Vrijthof in Maastricht maakt dit lijstje compleet. Dit jaar is de schaatsbaan overdekt (maar gelukkig volledig transparant), zodat je ook bij slecht weer schaatst op perfect ijs. Schaats er rondjes totdat je erbij neervalt of geniet gewoon van het gezellige plein. Paps en mams kunnen heerlijk vanaf het wintercafé naar de kids kijken op de aparte kinderschaatsbaan, waar de kleintjes hun schaatsdiploma halen. Superleuk! Schaatsen niet jouw ding? Er is ook een reuzenrad van 45 meter hoog, een draaimolen en reuze glijbaan.

Wanneer? T/m 31 december 2018

Ken jij nog andere leuke ijsbanen in deze wintermaanden? Laat het weten in een reactie.

Hoe ziet jouw perfecte actieve vakantie eruit? Doe mee en maak kans op een actieve vakantie t.w.v. €1.500! Mede mogelijk gemaakt door Kras

Uitgelichte berichten

Marloes

Redacteur

12 december - 2018

Reacties