Nu de scholen bijna vakantie hebben, is het voor alle ouders weer puzzelen hoe ze hun kroost bezig kunnen houden. Wat dacht je van deze meer dan fijne musea, waar je wat leert maar ook veel te doen is?

Beeld en Geluid

1: Beeld en geluid, Hilversum

Gelegen op het Mediapark, vlakbij het station, is dit een plek waar kinderen zich volledig kunnen uitleven. Ideaal als ze bijvoorbeeld zelf graag beroemd willen worden, want je krijgt er een leuk kijkje achter de schermen van televisieland. Daar is Hilversum, het hart van de mediawereld, natuurlijk de ideale plek voor.

NEMO

2: Nemo, Amsterdam

Het kenmerkende gebouw valt ontzettend op als je met de trein Amsterdam binnen komt rijden, maar ben je er ook al eens binnen geweest? Kinderen kunnen hier allerlei (scheikundige) proefjes doen, waarmee ze op subtiele wijze veel dingen opsteken over de wetenschap.

MuZIEum

3: MuZIEum, Nijmegen

Hier ervaar je hoe het is om blind te zijn. Dat klinkt misschien niet als een gezellige vakantiebesteding, maar kinderen leren er alert te worden op hun andere zintuigen, wat een interessante en leerzame ervaring is. Óók voor volwassenen. Hoe goed kun jij horen, ruiken en voelen? Probeer het nu uit in Nijmegen.

Museum Speelklok

4: Museum Speelklok, Utrecht

Voor alle muzikale kinderen (of zij die het heel graag zouden willen zijn). In dit vrolijke museum te Utrecht zijn er interactieve exposities, kun je een speurtocht doen en zijn er allerlei instrumenten en draaiorgels te bewonderen.

Tropenmuseum

5: Tropenmuseum, Amsterdam

Er zijn verschillende thema’s om hier te ontdekken, maar er is ook ontzettend veel te doen (voor jong en oud). Tot september 2019 hebben ze bijvoorbeeld een bijzondere expo getiteld ‘Cool Japan’. De ideale oplossing, zodat je de voorjaarsvakantie toch ook een béétje kunt doorbrengen in Japan of andere vergelegen oorden.

Gevangenismuseum Veenhuizen

6: Gevangenismuseum, Veenhuizen

Het bekijken van een echte gevangeniscel, of leren hoe je iemand in de boeien kunt slaan: er is bijna geen kind te vinden dat niet enthousiast wordt van dit doe-museum in Veenhuizen.

Psst.. Wist je al dat je ontzettend veel korting krijgt op museumbezoek, als je kind een Cultuurkaart heeft van school? Ook met een CJP-pas, die aan te schaffen is voor iedereen onder de 30, krijg je fikse kortingen in musea (en meer).

Hoe ziet jouw perfecte actieve vakantie eruit? Doe mee en maak kans op een actieve vakantie t.w.v. €1.500! Mede mogelijk gemaakt door Kras

Uitgelichte berichten

Sara

Redacteur

4 februari - 2019

Reacties