Dagje uit met Pinksteren: leuke uitstapjes in eigen land

Redactie - 17 mei 2018

Dagje uit met Pinksteren: leuke uitstapjes in eigen land

Redactie - 17 mei 2018

Met een lekker lang weekend in het vooruitzicht is het tijd om leuke plannen te maken voor de pinksterdagen. Zin in een dagje uit? We hebben de leukste pinksteruitjes in eigen land verzameld: van foodfestivals tot pinksterfeest en muziekfestijn tot op visite bij de boer.

Slenter over de pinkstermarkt in Nijmegen

In Nijmegen staat op tweede pinksterdag een van de gezelligste markten van ons land. De marktkraampjes slingeren door de stad van de Molenstraat naar de Burchtstraat en het Mariënburgplein. Slenter lekker langs de stalletjes en kraampjes vol handgemaakte accessoires, eten om je vingers bij af te likken, kunst en boeken. En met Pinksteren shop je onder het genot van een lekker deuntje, want de Nijmeegse muziekformaties Charlestown Jazzband en Die Flegel zorgen voor de muzikale omlijsting.

Gratis genieten van het Vondelpark Openluchttheater

Klein budget maar toch zin om er even op uit te gaan deze Pinksteren? Zet de koers in richting het Amsterdamse Vondelpark waar je gratis kunt genieten. De hele zomer lang trouwens staat er hier muziek, theater, dans, film en cabaret op het programma. Lekker hapje en drankje er bij (uit je eigen koelkast of van een van de foodstalletjes daar) en je dag kan niet meer stuk. Dit pinksterweekend is het Kwaku Summer Festival terug in het Vondelpark met de Downtown-editie en tweede pinksterdag is het tijd voor Club Vondel: Buitenspelen Voor De Grap Festival, een festival waar bands spelen die op het punt van doorbreken staan.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/dagje-trein-wandelen-station-naar-station/”]

Goed idee: plak er gelijk een nachtje Amsterdam aan vast. Logeer bijvoorbeeld bij Bed and Breakfast Kien Studio’s of hartje centrum bij Hotel The Toren.

Op visite bij de boer

Nieuwsgierig naar het boerenleven? Op tweede pinksterdag kun je op bezoek bij maar liefst 58 Nederlandse boerenfamilies. Tussen 10 en 16 uur openen zij hun staldeuren zodat je kunt zien en beleven waar die Campina-melk nou vandaan komt. Maar er is meer! Van een rondleiding van de boer tot Campina-producten proeven, skippykoeracen, melkbusheffen, de koestormbaan zo snel mogelijk afleggen en houten koeien melken. Een dolle beestenboel gegarandeerd!

Smullen op 20 en 21 mei

Voor een pinksterweekend om je vingers bij af te likken moet je in het Griftpark in Utrecht zijn. Op festival TREK kun je helemaal losgaan tussen de streetfoodkarren: van Japans tot Surinaams en van de heerlijkste vegetarische culinaire hoogstandjes tot insecten op je wegwerpbordje.

Maar ook Amersfoort wordt dit weekend verwend met allerlei lekkers uit verschillende windstreken. Op het foodfestival Lepeltje Lepeltje geniet je van mobiele keukens, fijne muziek en een leuk marktje. Ook aan een programma voor de kids is gedacht.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/5-x-leukste-voorjaarsmarkt-nl/”]

Zoek je het nou liever – letterlijk – wat hogerop in Nederland met Pinksteren? Ga in het hoge noorden (Groningen) op zoek naar het MultiCulinair Food Festival. Het Bernouilleplein is dit weekend overgenomen door de leukste foodtrucks en lekkerste wereldgerechten.

De Friese Elfstedentocht op twee of vier wielen

Schaatsen zit er – even afkloppen – niet meer in deze maand, maar wie zegt dat je de Friese Elfstedentocht niet op wielen kunt afleggen? De Friesche Motorclub organiseert namelijk zijn eigen Elfstedentocht waarbij je 240 kilometer langs pittoreske dorpjes en de mooiste plekjes van Friesland toert.

Een muzikaal Pinksteren

Op het welbekende Pinkpop wordt dit jaar pas in juni gedanst, maar er zijn genoeg festivals en muziekevenementen die wél op de pinksterdagen plaatsvinden. Zo kun je uit je dak bij Db’s in Utrecht, waar je je op zondag 20 mei even in New Orleans waant. Lees: lekker eten en heerlijke jazz- en bluesdeuntjes. Ook in het Brabantse Erp kun je volledig uit je bol. Daar wordt op pinksterzondag het 7th Sunday Festival georganiseerd met optredens van Steve Aoki, Joris Voorn, Showtek en Sam Feldt. Wij zijn al onderweg!

Nog meer ideeën voor de pinksterdagen? Check onze Facebookpagina. Of heb je een leuke tip voor een uitstapje met Pinksteren? Laat je tip achter in een reactie.