Op Koningsdag viert Koning Willem-Alexander zijn verjaardag en wij doen graag met hem mee. Maar omdat we niet Willem’s budget hebben, zijn gratis to do’s extra fijn. Zoals deze:

Koningsdag in Amsterdam

1: Vrijhaven, Amsterdam

Op de NDSM werf is er voor ieder wat wils op het gebied van muziek, eten, drinken en entertainment. De vrijplaats is dé plek om te laten zien hoe creatief Amsterdam kan zijn, dus bereid je voor op een topfeestje waar je van zou willen dat er nooit meer een einde aan kwam.

Koningsdag

2: Koningskermis Den Haag

Op het Malieveld in Den Haag is het één groot feest voor alle kermisliefhebbers. Ook leuk: het Life I Live festival, dat tientallen artiesten laat zien en horen, verspreid over podia in de binnenstad.

3: Vrijmarkt Nijmegen

Woon je (in de buurt van) Nijmegen, dan kun je bijna niet anders dan naar het Goffertpark op Koningsdag. Daar vindt namelijk een vrijmarkt plaats, waarbij het onmogelijk is om niks van je gading te vinden, zoveel kramen vol spulletjes zijn er. Meer van de muziek? In het Hunnerpark is Oranjepop traditiegetrouw de opening van het (Nijmeegse) festivalseizoen, met dit jaar onder andere optredens van Thomas Azier, Pip Blom en Naaz.

Martinitoren in Groningen

4: Koningsfeest, Groningen

Op de Vismarkt staat het hoofdpodium, waar op Koningsdag Nielson als headliner Groningen flink op zijn kop gaat zetten. Natuurlijk mag een vrijmarkt vol koopjes ook hier niet ontbreken. Vorig jaar kwam de koning op bezoek in Groningen, maar ze hebben hem gelukkig niet nodig om er een bijzondere dag van te maken.

Vrijmarkt op Koningsdag

5: Vrijmarkt Haarlem

In het centrum van Haarlem kun je op straat volop spullen scoren, maar je kunt ook naar het Kenaupark voor K-day: een vrijmarkt met livemuziek, drankjes en foodtrucks. Of op de Grote Markt de kermis bezoeken. Nog niet moe? ‘s Avonds kun je doorstomen naar een van de vele feestjes, onder andere in het Patronaat.

6: Vrijmarkt Den Bosch

Een feestje bouwen, dat kunnen ze in Den Bosch wel. Zo’n beetje op elk plein in de Brabantse stad is iets leuks te doen op Koningsdag, van struinen langs kraampjes via lekkere hapjes scoren tot luisteren naar muzikale optredens.

Vlaggetjes op Koningsdag

7: Vrijmarkt Leeuwarden

De grootste vrijmarkt van het Noorden, voor minder doet Leeuwarden het niet! Kramen vol kleding en ander leuks, voor de schatzoekers onder ons a dream come true.

Amersfoort

8: Amersfoort

Je zou met al die gezelligheid bíjna het bezoek van de koning en zijn familie vergeten! Dit jaar gaan ze naar Amersfoort, de eerste keer dat de (dan 52-jarige) Willem-Alexander zijn verjaardag hier viert. Ook acht omliggende plaatsen (van Leusden tot Baarn) krijgen hun eigen invulling tijdens de activiteiten. Leuk om bezoek aan te brengen óf lekker op televisie te kijken, voordat je de deur uitgaat om je eigen Koningsdagfeestje te vieren.

Op zoek naar een leuke plek om je roes uit te slapen? Kijk eens naar een van deze aanraders.

Fletcher Zuiderduin Beachhotel****               Fletcher Landgoed Hotel Avegoor****

Landal Natuurdorp Suyderoogh*****            Minicamping De Visser (+ Chalets)*****
Golden Tulip Noordwijk Beach****               Amstel Inter Continental Amsterdam*****

Wil je zorgen dat je goed voorbereid Koningsdag in gaat? Check dan op Weeronline de meest recente weerberichten.

Hoe ziet jouw perfecte actieve vakantie eruit? Doe mee en maak kans op een actieve vakantie t.w.v. €1.500! Mede mogelijk gemaakt door Kras

Uitgelichte berichten

Sara

Redacteur

16 april - 2019

Reacties