60 seconden in Leiden: de allerleukste plekjes volgens local Jona

Redactie - 3 september 2018

60 seconden in Leiden: de allerleukste plekjes volgens local Jona

Redactie - 3 september 2018

Relaxen in het park, musea bezoeken of een dagje shoppen. In Leiden kan het allemaal! Local Jona nam ons mee langs de leukste plekken van deze prachtige historische stad.

Bootje varen door Leiden

De beste manier om Leiden te ontdekken? Vanaf het water! Met bijna dertig kilometer aan grachten ben je zo een paar uur zoet. Vaar langs het Van der Werff Park, volgens Jona het mooiste stadspark binnen de singels. Flesje wijn en picknickmand mee en relaxen maar!

Botanische Tuinen Leiden

De mooiste tuin van Leiden

Wist je dat je in Leiden de grootste botanische tuin van Nederland vindt? Hortus Botanicus is hét groene hart van de stad en een oase van rust. Maak een wandeling langs zeldzame bomen. Of laat je tijdens een rondleiding alles vertellen over de bijzondere gewassen. 

Regent het op jouw dagje uit? Dan duik je gewoon de warme kassen in. Bewonder vleesetende planten, tropische gewassen en prachtige orchideeën!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips-van-een-local/60-seconden-beste-binnenstad-nederland-breda/”]

Museum Boerhave Leiden

Wetenschap in Leiden

Leiden kent maar liefst dertien musea op loopafstand van elkaar. Volgens Jona mag je het Rijksmuseum Boerhaave in ieder geval niet overslaan. Het draait hier maar om één ding: wetenschap.

Ontdek alles over bijzondere uitvindingen uit de afgelopen eeuwen. Of neem de kids mee op naar een interactieve tentoonstelling over oude schatzoekers. Dit museum is geschikt voor alle leeftijden!

Burcht LeidenDe Leidse historie

Leiden is een van de oudste steden van Nederland, dus een stukje historie mag je niet overslaan. Midden in de stad vind je De Burcht, een bijzonder historisch bouwwerk. In de elfde eeuw werd De Burcht gebouwd om de stadsbewoners te beschermen in tijden van oorlog. Nu is het the place to be voor het beste uitzicht over het centrum.

Ook volgens reviewer Rob is De Burcht een echte aanrader: ‘Mooi uitzichtpunt midden in de stad. Gratis toegankelijk. Steile trap omhoog, maar zeer de moeite waard!

Winkelen in Leiden

Shopliefhebbers opgelet! De Breestraat en de Haarlemmerstraat zijn de grootste winkelstraten van Leiden. Maar voor wie op zoek is naar iets bijzonders, tipt Jona: ‘Duik de kleine steegjes in in het hartje van de stad!’ Maak bijvoorbeeld een rondje door het Pieterskwartier, waar het barst van winkels van kleine ondernemers.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips-van-een-local/60-seconden-alkmaar-prachtstad/”]

Slapen in Leiden

Van je dagje uit in Leiden een weekendje weg maken? In deze accommodaties zit je volgens jullie sowieso goed!

Hotel Huys van Leyden. Volgens reviewer Vera is ‘alles aan dit hotel ronduit geweldig! De service is uitstekend, in overleg is alles mogelijk. De kamers zijn uniek en prachtig ingericht. De ligging is goed, alles is dichtbij en het ligt mooi aan de gracht. Kortom alles om het beste uit je verblijf te halen!

Van der Valk Hotel Leiden. Gerard B. zijn in zijn review: ‘Een perfect hotel als je een dagje of een paar dagen naar Leiden wilt. Goed bereikbaar met de auto en, natuurlijk bij mooi weer, een fantastisch terras aan het water. Zeer vriendelijke medewerkers, van echt alle afdelingen. Heerlijk gegeten en geslapen!

Wat is jouw favoriete plek in Leiden? Laat een review achter en inspireer andere stedentrippers!