Wat moet je doen wanneer het buiten non-stop regent en je thuis zit met kid(s) vol energie? Een bezoek aan een leuke indoor-speeltuin in Nederland is ideaal voor een enerverend dagje uit. Terwijl jij een kop koffie bestelt, hebben de kinderen de tijd van hun leven bij deze bekende én minder bekende speelparadijzen.

Speelparadijs De Belhamel (Noord-Brabant)

Midden in het uitgestrekte Brabantse landschap vind je Speelparadijs De Belhamel, met vertier voor jong en oud. Kinderen hebben maar liefst zes (!) verdiepingen om te ontdekken en reken maar dat ze dat allemaal willen proberen. Naast de gangbare toestellen voor het betere klim- en klauterwerk biedt De Belhamel ook springkussens, een ballenbak, avontuurlijke glijbanen en een mini-voetbalveld. Tip: maak er een gezellige weekendje weg met een verblijf bij Vakantiepark Landal Het Vennenbos. Reviewer Nick was er zeer over te spreken: ‘Heel compleet park met zowel binnen als buiten veel mogelijkheden.’

Eindeloos speelplezier bij KidZcity (Utrecht)

KidZcity mag met recht een attractiestad genoemd worden. Deze geweldige binnenspeeltuin in Nederland beslaat meer dan vijfduizend vierkante meter waar kinderen t/m 12 jaar zich naar hartenlust kunnen uitleven. Ook ouders vinden het geen straf om hier een middag door te moeten brengen. Daar zorgt het gezellig opgezette terras met royale lunchkaart wel voor. Wordt het toch onverwacht mooi weer? Dan kunnen kinderen altijd nog uitwijken naar de eveneens grote buitenspeelplaats. Bij KidZcity Utrecht is het gegarandeerd genieten.

Op avontuur in de Wolventuin (Overijssel)

Regenachtig weer in Overijssel? Een van de leukste plaatsen waar je daar absoluut géén last van hebt, is in de sfeervolle indoor-speeltuin De Wolventuin. Deze groots opgezette ruimte bestaat uit drie leeftijdszones zodat ieder kind alle ruimte krijgt om zich ontspannen te vermaken. En of dat allemaal nog niet genoeg is, beschikt De Wolventuin ook nog eens over een zwembad! Overal is aan gedacht, van lunch tot loungehoekjes. De natuurlijke omgeving van Ommen leent zich natuurlijk ook uitstekend voor een weekendje weg of korte vakantie in eigen land. Aan leuke accommodaties heeft Ommen in elk geval geen gebrek!

Speelparadijs Ballorig Heerhugowaard Noord-Holland)

De speelparadijzen van Ballorig tref je op meerdere plekken in Nederland, maar de vestiging in Heerugowaard mag zeker niet in deze lijst ontbreken. Een van de populairste attracties én blikvanger is de mega-trampoline. Schoenen uit en gaan! Daarnaast kunnen de kinderen racen op het autocircuit, eindeloos klimmen en klauteren en meedoen aan het Ballorig Dansfeest waarbij ze in 45 minuten een nieuwe dans leren. Daar kunnen ze nog lang plezier van hebben! Ook ouders hoeven zich niet te vervelen met heerlijke koffie en gratis Wifi!

Overdekt Speelparadijs De Ballon (Limburg)

In Limburg lenen niet alleen de grotten in Valkenburg zich voor een flinke klimpartij. Kinderen tot 10 jaar kunnen zich een dag prima vermaken met de klauternetten en klimwanden, tientallen meters lange tunnels en spannende bruggen om overheen te balanceren. Ook aan de allerkleinsten is gedacht met diverse glijbanen, een leuke speeltuin en natuurlijk een ballenbak. Volwassen mogen gratis naar binnen en kunnen afgaan op de geur van het heerlijke terras. Speelparadijs De Ballon biedt vertier voor het hele gezin! Tip: Limburg is simpelweg te mooi om er maar één dag te verblijven. Maak je tijd extra bijzonder met een verblijf bij het lieflijke De Heerlijkheid Vijlen.

Wat is jouw favoriete indoor-speeltuin? Laat jouw ervaringen aan ons weten in een reactie!

Hoe ziet jouw perfecte actieve vakantie eruit? Doe mee en maak kans op een actieve vakantie t.w.v. €1.500! Mede mogelijk gemaakt door Kras

Uitgelichte berichten

Robin

Redacteur

10 februari - 2019

Reacties