Buiten de deur koken: de 5 gouden basisregels

Redactie - 3 september 2017

Buiten de deur koken: de 5 gouden basisregels

Redactie - 3 september 2017

Ga je voor een camping met zwemparadijs? Of wordt het toch zo’n back-to-basic versie midden in het bos? Hoe groot, klein, luxe of basic jouw camping ook is, één ding heb je echt alleen zelf in de hand: de camping-maaltijd! Hierbij de vijf gouden basisregels tijdens het koken bij je tentje.

Koken op de camping - vis in folie1. Folie is je beste vriend

Verse zalm, kipfilet, de vangst van de dag: marineer het met kruiden, voeg wat groente toe, pak het in een stuk folie en klaar is je braad-pakketje! Het enige wat je nu nog hoeft te doen is het boven het vuur te houden en er af en toe semi-geconcentreerd naar te kijken. Nu alleen nog hopen dat ze je weten te vinden, de mensen die Michelin-sterren verdelen!

Zie je het wel zitten, zo’n eigen gevangen visje op het vuur? Op Camping De Watermolen in het Groningse Opende kun je als gast gratis gebruik maken van het vismeer.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/kamperen/campings-aan-viswater-rhone-alpes/”]

Buiten de deur koken - aardappeltjes2. Vertrek nooit zonder kruiden

Buiten de deur koken is stiekem precies hetzelfde als thuis koken. Ja, ook op de camping smaakt zo’n omelet of gebakken aardappeltje oersaai zonder een  portie kruiden. Hoewel je bagageruimte ongetwijfeld beperkt is, begint koken op de camping bij een goed assortiment aan kruiden. Vul voor vertrek wat pillendoosjes en je hebt een ruime selectie die in je binnenzak past!

Buiten de deur koken - romantisch3. Het enige wat je ECHT nodig hebt is één pan

Je kent ze ongetwijfeld, die kampeergoeroe’s die aan alles – maar dan ook echt alles – hebben gedacht. 16-delige serviesset met bijpassend tafellaken? Check! Snelkookpan-met-timer? Uiteraard! Sla-centrifuge? Wie gaat er nou op pad zonder?! … Wij hebben een geruststelling voor iedereen die er minder voorbereid bij zit: eenpansgerechten zijn minstens zo lekker! Bovendien scheelt het afwas. Benieuwd wat je allemaal kunt maken? Check onze blog met 23 heerlijke eenpansgerechten voor op de camping!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/kamperen-catalonie-is-sitges-place-to-be/”]

Buiten de deur koken - pannenkoekenmix4. Vals spelen mag

Hoezo uren staan zwoegen als je gewoon een kant-en-klare-pannenkoekmix in de pan kunt spuiten? Waarom eindeloos veel groente en aardappels staan wassen als je ook ook zo’n handige grill-mix kunt kopen? Wij hebben geen idee. Regel nummer vier voor koken op de camping is dan ook: vals spelen mag. Maak voor vertrek dus vooral even een goede inspectie langs de kant-en-klaar afdeling van de lokale supermarkt. Wil je het toch liever authentiek houden? Duik dan voor vertrek vast de keuken in en breng je zelfgemaakte pastasaus, soep, brooddeeg of groentemix mee.

Buiten de deur koken - soep5. Creativiteit is het allerbelangrijkste

Kamperen is proppen. Creativiteit is dus noodzakelijk. Dat betekent dat die frisbee prima kan doorgaan als snijplank. Bovendien loont het om de wondere wereld van de sporks (lepel/vork/mes in één) en mug-pots (pan/kop in één) te verkennen. Heb je echt geen ruimte meer over voor die servies set? Onthoud dan basisregel nummer 1 tijdens het koken op de camping: een beetje folie vouwen en je hebt een zelfgemaakte bord.

Kan jouw creativiteit wel een boost gebruiken? Ga voor Camping Norcenni Girasole Club in het Italiaanse Toscane. Het personeel verzorgt kookcursussen en wijnproeverijen.

Ben jij een expert in koken op de camping? Wat moet volgens jou elke campingchef weten? Deel je tips in de comments!