Dit zouden wij doen met €5000: 5 bountyeilanden

Redactie - 16 april 2018

Dit zouden wij doen met €5000: 5 bountyeilanden

Redactie - 16 april 2018

Het enige wat je ziet is een azuurblauwe zee. Het enige wat je hoort is het zachte ruisen van de wind. En het enige wat je voelt zijn de fijne korreltjes zand tussen je tenen. Zucht, je bent op een bountyeiland. Wil jij kans maken op zo’n heerlijke eilandvakantie ter waarde van €5.000? Stem op jouw ultieme bucketlistvakantie en doe mee! Inspiratie nodig? Dit zouden wij doen met €5.000!

Dit zouden wij doen met 5000 euro Bora-Bora

1.      In de branding op Bora-Bora

‘De mooiste plek van de wereld’, noemt vakantieganger Nicole het Bora Bora Pearl Beach Resort. En ze is niet de enige, want dit paradijselijke resort krijgt van jullie een 9,6. Net als de meeste resorts op Bora-Bora slaap je er in een ‘overwater bungalow’: een huisje op palen boven het water. Je springt vanuit je slaapkamer dus zo de zee in. Bora-Bora is een megapopulaire huwelijksreisbestemming en als je de foto’s bekijkt snap je meteen waarom.

Ik op een zeilboot tussen de San Blas-eilanden

2.      Zeilen door de San Blas-eilanden

Mijn persoonlijke favoriet: de San Blas-eilanden bij Panama. Een archipel van 357 tropische eilandjes, waarvan sommigen zó klein zijn dat er net een groepje palmbomen op past. Je ervaart dit stukje paradijs op aarde het beste met een meerdaagse zeiltocht. Dan zeil je via de San Blas eilanden van Colombia naar Panama of andersom. Onderweg eet je kakelverse vissen en kreeften. Er zijn prachtige plekken om te snorkelen. En ’s ochtends wakker worden, dat doe je natuurlijk met een frisse duik vanaf je zeilboot – zo die helderblauwe zee in. Ik wilde er nooit meer weg!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/is-mooiste-eiland-caribische-gebied/”]

Dit zouden wij doen met 5000 euro Kadvu Fiji

3.      Fantastisch Fiji: Kadavu

Kadavu is een van de mooiste eilanden van de grote eilandengroep Fiji. Wat maakt Kadavu dan zo prachtig? Zet je maar schrap: prachtige stranden, een perfecte zee voor duiken en snorkelen (met als hoogtepunt het Great Astrolabe Reef) en het ongerepte tropisch regenwoud. Kadavu is een echte tropische verrassing. Het droomeiland is niet echt een budgetbestemming, dus die 5.000 euro komt er goed van pas.

Dit zouden wij doen met 5000 euro Mauritius

4.      Magisch Mauritius

Op het Afrikaanse eiland Mauritius, je weet wel: het voormalige thuis van de dodo, is meer te doen dan op de meeste bountyeilanden. Natuurlijk heb je er hagelwitte stranden, prachtige resorts en volop watersportmogelijkheden. Maar in de bruisende hoofdstad Port Louis komen cultuurliefhebbers ook aan hun trekken met de ruïnes van het VOC-fort Frederik Hendrik. Nog even over die hotels. Jullie zijn wildenthousiast over het 5-sterren hotel Lux Grand Gaube. Het is een ‘Paradijs op aarde’, volgens vakantieganger Teeuwen, die dan ook een dikke 10 geeft. Bianca vond het er ‘In één woord geweldig.’

Dit zouden wij doen met 5000 euro Whitsunday Islands

5.      Dromen van de Down Under Whitsunday Islands

We gaan in deze blog de hele wereld over. Dus nu duiken we Down Under naar de Whitsunday Islands. Dit is een eilandengroep voor de kust van Queensland, midden in het Great Barrier Reef. Dat betekent dus maar één ding: je kunt er duiken en snorkelen als de beste tussen de felgekleurde koraalriffen. En het Whitehaven Beach staat bekend als een van de mooiste stranden ter wereld. De eilandengroep is sinds de ontdekking door James Cook in 1770 misschien iets minder ongerept, maar nog steeds is er genoeg avontuur te beleven. De meeste van de 74 eilanden zijn nog altijd onbewoond. Begint het bij jou al te kriebelen?

Ben je op een van deze bestemmingen geweest? Of zou jij met dit geld heel ergens anders naartoe gaan? We zijn benieuwd! Laat het ons weten in een reactie.