'Wat sta jij naar de zee te kijken?'

- 1 april 2010

'Wat sta jij naar de zee te kijken?'

- 1 april 2010

Moai beeldenGrote hoofden die richting zee kijken en niemand weet waarom. Petrogliefen uitgegraveerd in rotsen. Een bijna uitgestorven eiland met drie vulkanen en maar tien accommodaties. Waar je bent beland? Op Rapa Nui, ook wel bekend als Paaseiland!

Op de dag dat Hij opstond..

Zoals de naam doet vermoeden heeft Paaseiland zeker iets te maken met Pasen. Op 5 april 1722, eerste paasdag van dat jaar, landde de Nederlandse ontdekkingsreiziger J. Roggeveen op dit rotsachtige eiland. En vernoemde het naar zijn dag van aankomst.

Er een zwaar hoofd in hebben

Zeg je Paaseiland, dan zeg je: ‘Dat eiland met die grote hoofden.’ De standbeelden die de naam Moai dragen, worden als een van de niet-klassieke wereldwonderen beschouwd en zijn negen meter hoog. De beelden wegen gemiddeld tien tot vijftien ton en ze stonden er al toen het eiland werd ontdekt. Het is dan ook de vraag hoe deze kolossale hoofden op de berg terecht zijn gekomen. De overlevering vertelt dat de hoofden naar hun plaats zijn gerold om de voorvaderen te eren en te smeken om vruchtbare grond.

Oerkracht en aliens

Een andere legende luidt dat de beelden zijn gevuld met ´Mana´. Met die kracht zouden naar hun plaats gewandeld zijn. Sciencefictionaanhangers geloven dat aliens een handje hebben geholpen om de hoofden bij de zee te krijgen.

Breng een bezoek aan dit mysterieuze eiland en maak een keuze uit het diverse aanbod van verblijfsaccommodaties zoals hotel Mana Nui Inn.

Andrew zegt hierover op Zoover: ´Dit hotel/hostel is een geschikte uitvalsbasis om al het moois van Rapa Nui te ontdekken.´

En zeg eens: Zou jij een tripje willen maken naar dit bijzondere eiland?