Vreemde voorwerpen en wezens die passagiers mee op vliegvakantie nemen

Redactie - 30 april 2018

Vreemde voorwerpen en wezens die passagiers mee op vliegvakantie nemen

Redactie - 30 april 2018

Is er wel eens iets uit jouw tas gevist tijdens een vliegvakantie? ATS (Amerika’s Transportation Security Administration) deelt via hun Instagramaccount de meest vreemde voorwerpen die ze vinden op de Amerikaanse vliegvelden. Déze objecten werden in elk geval grondig geïnspecteerd bij de bagagecontrole.

Vreemde voorwerpen en wezens die passagiers mee op vliegvakantie nemen

Opgeblazen flamingo

Deze opblaasbare roze flamingo op het Dallas Fort Worth International Airport in Amerika was een zeldzame vondst. Zoals te zien is in deze video screenen de officieren de flamingo met grote zorgvuldigheid om de kans op knappen te voorkomen. Tip: als je toevallig op reis bent met een opblaasbare flamingo (of een ander opblaasbaar item): laat het van te voren even leeglopen om tijd en moeite te besparen.

[article href=” http://www.zoover.nl/blog/voorbereiding/dit-gebeurt-er-met-je-bagage-als-het-op-een-vlucht-zit-zonder-jou/”]

Marihuana in de magnetron

Deze zak met marihuana werd ontdekt in een magnetronoven die via ingecheckte bagage werd vervoerd op het vliegveld van Anchorage. Volgens de Amerikaanse wet is het een misdrijf om een ​​aantoonbare hoeveelheid marihuana te bezitten óf te vervoeren.

Een pak melk

De Amerikaanse autocoureur Alexander Rossi was bang dat er geen melk aanwezig zou zijn tijdens zijn vlucht dus nam z’n eigen oversized pak mee. Maar helaas, hij kreeg de keuze: inleveren of snel wegklokken. In z’n ruimbagage had hij wel een pak mogen meenemen. Reistip: pak een lege fles (metaal, glas, plastic) in je handbagage en vul hem na het controlepunt. Koop daar je melk of vul hem met water. Veel luchthavens hebben tegenwoordig speciale fonteinen voor het vullen van flessen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/nieuws/shoppen-beste-deze-vliegvelden/”]

Pinguïns

Terwijl alle ogen op hen gericht waren waggelden pinguïns Penny en Pete van Seaworld Texas vrolijk door de security check op San Antonio International Airport.

Pistoolmok

Grappig souvenir geshopt op vakantie? Check van te voren wat wel en niet mee mag. Zo had deze mok veilig opgeborgen in een ingecheckte tas wel mee gemogen, maar is hij helaas uit de handbagage gepikt. Replica’s van wapens of iets dat op een wapen lijkt, zijn namelijk niet toegestaan ​​in de cabine van het vliegtuig.

Bowlingbal

De persoon die deze bowlingbal mee op reis wilde nemen, had blijkbaar zelf al in de gaten dat hij het maximale gewicht ging overschrijden. Deze bal is namelijk gevonden bij het Washington Dulles checkpoint en ligt te wachten op de eigenaar bij de gevonden voorwerpen.

Ga jij binnenkort met het vliegtuig naar je vakantiebestemming? Kijk op Zoover voor handige tips en de mooiste vliegbestemmingen voor je vliegvakantie.

Zijn er wel eens vreemde voorwerpen uit jouw tas gevist tijdens een vliegvakantie?