Vliegen in een Airbus A380: 5x op en top luxe!

Redactie - 12 juni 2018

Vliegen in een Airbus A380: 5x op en top luxe!

Redactie - 12 juni 2018

Vliegen in een Airbus A380 is een hele beleving. Dit is namelijk het allergrootste passagiersvliegtuig ter wereld. Het is dubbeldeks en dat betekent twee verdiepingen vol technische snufjes. Check deze vijf geweldige must-sees aan boord van dit supersonische vliegtuig.

vliegen met de A380

Beeld: Felix via Unsplash

1. Een trolley? Welnee, een bar!

Denk maar niet dat het personeel hier langskomt met klingelende karretjes. Welnee. Aan boord van dit vliegtuig vind je in de luxere klasse, zoals First Class en Business Class – bijvoorbeeld bij Qatar en Emirates – gewoon een bar, waar de barman of -vrouw while you’re wainting een lekkere cocktail voor je mixt. Geen zin om op te staan? Ze kunnen natuurlijk ook gewoon een glaasje champagne komen brengen naar je.

2. Flatbed, wat een pret!

Hebben we het over slapen in een Airbus A380, dan praten ze niet over gebroken aankomen na een nacht opgevouwen in een stoel te hebben gezeten. Nee hoor hier lig je in een heus flatbed. De verstelbare stoelen kunnen volledig plat, net als een echt bed. Heerlijk! Deze stoelen vind je op A380-vluchten van onder andere Air France, British Airways, China Southern, Emirates, Etihad en Lufthansa.

Vliegen met champagne

Beeld: Tristan Gassert via Unsplash

3. Schenk jezelf lekker bij

Bij Qantas en China Southern hebben de gigantische A380-toestellen selfservice bars in Business Class. Heb je écht een top-maatschappij, dan tref je zo’n bar zelfs aan in de Economy Class – zoals bij Air France. Dan rest je maar één ding: kies jouw favoriete drankje uit en schenk jezelf gedurende de vlucht nog maar een rustig bij. Keep calm en keep the spirit. Of zoiets.

Beeld: A380 via Pinteresst

4. Even bijkomen in de spa of badkamer

Hoezo: verlept aankomen? Bij Emirates en Etihad Airways kun je naast uitgebreid douchen en je make-up in orde brengen, ook nog even op je gemakje in een spa. Hiervoor zijn namelijk speciale cabines beschikbaar voor reizigers in First- en Business Class. Natúúrlijk met alle lekkere douchespullen van fijne merken, om het helemaal af te maken. Kunnen we niet élke dag gaan vliegen?

5. Je eigen appartement, of mini-suite

Geen last meer van jengelende kinderen, mensen die snurken en zweetvoeten in zo’n A380. Welnee, want hier heb je in de duurste klasse gewoon je eigen appartement of mini-suite aan boord. Bij Etihad, bijvoorbeeld. Hier kun je een  volledig uitgerust appartementen boeken. En dan heb je zelf drie slaapkamers. Tja… Baas boven baas. De mini-suites zijn iets minder gek: dit zijn afgesloten cabines met een stoel die je ombouwt tot een bed, een bureau en eigen televisie. Als je hiermee niet uitgerust aankomt, weten wij het ook niet meer…

Stap dus heerlijk in zo’n fijne Airbus A380, voor een vakantie in Hotel Shangri-La in Bangkok of Bungalow Villa Tanjung Mas in Indonesië. Of pak een íets kleiner toestel en ga voor lekker dichtbij, bijvoorbeeld naar dit fijne hotel in Italië.

Bron: www.skyscanner.nl

Heb jij nog tips voor een fijne vliegreis? Laat het ons weten in een reactie!