Trend: Church Camping

Redactie - 7 mei 2017

Trend: Church Camping

Redactie - 7 mei 2017

Na de yurt, de pod en de retro vouwwagen, heeft 2017 een gloednieuwe en superknusse trend voor je in petto: champing! Nee, het heeft niets te maken met championnetjes. Wat het wel is? Gewoon, kamperen. In je eigen middeleeuwse kerk. Ontdek Church Camping!

Church Camping

Overnachten in een unieke, historische locatie vol kaarslicht. Met ruimte genoeg voor de hele familie (inclusief de hond). Oh, en met je eigen kerkklok om je op tijd te wekken voor een heerlijk ontbijtje. Het kan! Ook als je geen zin hebt om de rest van het jaar krom te liggen. De Church Campings springen in Engeland als eh.. paddestoelen uit de grond. Of nou ja, ze staan er meestal al een paar eeuwen, maar zijn onlangs voorzien van sfeervolle verlichting en gezellige accessoires. Voor de Church Conservation Trust, dat toeziet op het behoud van kerken in het land, is het een slimme manier om al hun leegstaande gebedshuizen op de kaart te zetten.

Church Camping- Robin Hood's Bay

Robin Hoods Bay: locatie van één van de Church Campings

11 locaties in Engeland

Je vindt Church Campings inmiddels op maar liefst elf plaatsen in Engeland. Van het ruige Robin Hood’s Bay nabij Newcastle upon Tyne tot plattelandsdorpjes rondom Birmingham of Bristol; de kerken liggen stuk voor stuk op prachtige locaties. Vanuit de Church Campings in Cambridgeshire en Oxfordshire zit je zelfs goed voor een dagtripje naar Londen. Al weten we stiekem niet waar je deze wereldstad voor nodig zou hebben. Behalve je eigen kerk, een lekkere slaapzak en een ontbijt, zet de organisatie namelijk ook graag een paar flesjes wijn voor je koud.

Church Camping - St Peter's Church - Orkney

Sint Peter Kerk, Orkney: Schotsland’s Champing

Kamperen in een kerk in Schotland

Behalve in Engeland, heeft dezelfde organisatie onlangs ook een champing in de Sint Peter kerk in het Schotse Orkney geopend. Dit kleine witte kerkje komt met een spectaculair uitzicht over de Bay of Skaill, in het noordelijke puntje van het land. Binnen is plek voor maximaal zes gasten. Wat zoiets kost? Voor zo’n 40 a 50 pond per nacht mag je jezelf officieel Orkney’s champer noemen!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/wildkamperen-europa/”]

All saint’s Church in Aldwincle Northamptonshire. Beeld: Joseph Casey Photography

Champing of Glamping?

Wil je wel genieten van het ruige Engelse landschap of de Schotse kust maar dan zonder kerkhof in je achtertuin? Er zijn ook genoeg Britse glamping alternatieven te vinden. Zo geven jullie Camping Woodovis Park, vlakbij natuurgebied Dartmoor, een 8,9. Deze vijfsterren camping heeft onder andere knusse Super Pods te huur. Voor de duidelijkheid: een pod is een tent. Maar dan van hout en met een lekker zacht bedje. In Schotland kun je onder andere terecht bij Linnhe Lochside in Fort William. Deze camping heeft compleet uitgeruste kampeerhutten beschikbaar. Jullie geven de camping een 8,4 en worden vooral erg blij van het adembenemende uitzicht over het meer. Volgens Zoover Reviewer Henriette is het ‘heerlijk om te zien hoe snel het licht over het meer verandert bij zonsondergang‘.

Heb jij al aan church camping gedaan? Of heb je andere champings in Engeland of Schotland bezocht? Deel je ervaring in een review!