Sprookjesachtige kerst: uniek overnachten in Fins Lapland

Redactie - 5 december 2018

Sprookjesachtige kerst: uniek overnachten in Fins Lapland

Redactie - 5 december 2018

Het besneeuwde Fins Lapland is het geboorteland van de Kerstman en sprookjesachtig mooi. Je waant je er voor even in een kerstfilm met magische taferelen zoals het Noorderlicht. Overnacht tijdens je vakantie in een van deze unieke accommodaties: een iglo van glas, een iconische Finse kota, een glazen villa of een hotel van ijs. Om je toch al bijzondere vakantie nog net wat mooier te maken.

Slapen in een glazen iglo vlakbij de Kerstman

Het sprookjesachtige Lapland op haar mooist bewonderen? Dat doe je in een iglo van glas. Je zit dus heerlijk warm binnen, maar eigenlijk ook middenin de natuur, want overal waar je kijkt geniet je van het buiten. De glazen iglo’s van Levin Iglut staan bovenop een heuvel in Levi, verwacht dus adembenemende uitzichten! Als het gaat schemeren komt het Noorderlicht misschien wel tevoorschijn en ’s nachts ontstaat een fonkelende sterrenhemel. Ook bijzonder: deze accommodatie ligt vlakbij het huis van de Kerstman! De perfecte plek dus voor een dagtrip naar de bebaarde man in zijn rode gewaad en rendieren als beste vrienden.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/ontdekken/wat-is-er-te-doen-in-lapland/”]

Warm overnachten in een hotel van ijs in Fins Lapland

‘Brrr koud’, zal je misschien denken, maar niets is minder waar! Overnachten in een ijssuite in Hotel SnowVilllage wordt je namelijk zo comfortabel mogelijk gemaakt. Ook al lig je op een bed gecreëerd uit ijsblokken en is er om je heen alleen maar sneeuw, je ligt toch lekker warm. De matrassen zijn geïsoleerd en je slaapzak heeft een fleece-voering. Daarnaast mag je in het hotel gebruik maken van de sauna, als je het toch even nodig hebt om op te warmen. Een leuk detail is dat Lapland Hotel SnowVillage elk jaar opnieuw wordt gebouwd door verschillende ijskunstenaars: je zal dus in een unieke suite overnachten! Verder is dit ijzige, maar sfeervolle hotel voorzien van een ijsbar, een ijsrestaurant en kan je zelfs trouwen in de ijskapel.

Vanuit dit hotel maak je ook de mooiste huskytochten, kun je mee ijsvissen of een sneeuwscootersafari maken naar een rendierfarm.

Het Noorderlicht spotten in een Finse houten kota met glazen dak

De iconische houten kota’s (blokhutten) in Finland zijn ideaal om een paar nachten van je vakantie in door te brengen. Ze zijn warm en deze kota’s van Northern Light Village hebben ook nog eens een glazen dak. Yep, om het Noorderlicht te spotten! Deze accommodatie ligt vlakbij Saariselkä in het uiterste noorden van Fins Lapland. De plek staat erom bekend favoriet te zijn bij langlaufers vanwege de kilometerslange (verlichte) langlaufroutes. Je latten niet vergeten dus! En na een lange dag in de sneeuw schuif je gezellig aan in het bijbehorende restaurant met uitzicht op de rendierboerderij.

Ook net buiten de plaats Ivalo vind je Finse houten kota’s met glazen dak.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/bucketlistalert-huskytocht-in-lapland-en-meer-noordelijke-avonturen/”]

De rust opzoeken in het bos in een luxe glazen villa

Verscholen tussen metershoge naaldbomen staan de tien luxe glazen villa’s van Iisakki Glass Village. De wanden en zelfs het dak is van glas, zodat je overal in de villa en op elk moment de kans hebt om het Noorderlicht te zien. Wil je iets meer privacy ’s avonds? Dan trek je de gordijnen dicht en bekijk je de sterrenhemel of het Noorderlicht knus vanuit je bed. Romantiek gegarandeerd. De villa’s staan in een haast sprookjesachtig bos en het is er heerlijk stil. Je geniet hier intens van je rust, maar je zoekt ook gemakkelijk de gezelligheid op in de nabij gelegen plaats Ruka.

Wil jij ook deze unieke bestemming ontdekken? Fins Lapland is tot en met maart de ideale winterbestemming. Boek nu je wintervakantie naar Fins Lapland.