Skiën Saai? Probeer Deze Extreme Sporten In De Sneeuw!

Redactie - 28 oktober 2016

Skiën Saai? Probeer Deze Extreme Sporten In De Sneeuw!

Redactie - 28 oktober 2016

Eindelijk is het weer zover, het wintersportseizoen staat voor de deur! Het ligt voor de hand om te gaan skiën of snowboarden. Maar er is meer te doen in de besneeuwde bergen. Lees verder om alles te ontdekken over extreme sporten in de sneeuw. Let op: dit is alleen voor echte waaghalzen!

bergbeklimmen sneeuw

Bergbeklimmen in de sneeuw

Wil je eens iets totaal anders doen? Ga dan bergbeklimmen in de sneeuw. Zelfs voor ervaren klimmers is dit een echte uitdaging. Het is koud, glad en kan gevaarlijk zijn. Maar haast alle bergbeklimmers vinden het geweldig om te doen. Zorg in ieder geval voor een goede voorbereiding en professionele begeleiding! Warme handschoenen, dikke kousen en veel lagen thermisch ondergoed zijn zeker geen overbodige luxe. Zo ben je beschermd tegen wind, nattigheid en kou. Naast de standaard klimuitrusting, heb je bij ijsklimmen nog wat extra spullen nodig. Zo kun je een ijsbijl, klimijzers en een sneeuwbril goed gebruiken. Vergeet ook het navigatiesysteem niet. Alles ziet er al snel hetzelfde uit in de sneeuw.
Bij de NKBV boek je een reis waarbij bergbeklimmen in de sneeuw centraal staat. Je vindt er zelfs trips die geschikt zijn voor beginners. Bijvoorbeeld een klimvakantie naar de Dolomieten in Italië of de Alpen in Zwitserland.

[article href=”http://weblog.zoover.nl/voorpret/skidorp-autos-verboden/”]

speedflying

Skiënd de lucht door: speedflying

Speedflying is alleen voor de echte adrenalinejunkies. Het is een combinatie van skydiven, paragliding en skiën. Hoe het werkt? Je trekt je ski’s aan, bindt een parachute om en springt van een besneeuwde berg. Wanneer je de berg raakt, kun je de meest geweldige sprongen maken. Deze extreme sport is zeker niet zonder gevaar. Zo heb je geen reserveparachute. En je loopt altijd het risico dat je tegen de rotsen klapt. Een goede uitrusting is daarom essentieel. Zorg in elk geval voor een helm, een skibril en een rugbeschermer.
Speedflying is zeker niet op alle skipistes toegestaan. De piste is bijvoorbeeld niet geschikt wanneer het er erg druk is. Laat je daarom goed voorlichten over gebieden waar je deze sport kunt beoefenen. Wil je het eens proberen? Bij de Speed Riding School in Frankrijk kun je lessen volgen in speedflying. Deze kick zul je niet snel vergeten!

snowboarden helikopter

Met je snowboard in een helikopter

Voor wie de hoogste berg niet hoog genoeg is, is snowboarden vanuit een helikopter perfect. Je wordt met de helikopter afgezet op bergtoppen die normaal praktisch onbereikbaar zijn. Hierbij ben je verzekerd van de meest fantastische poederafdalingen.
Canada is een van de mooiste plekken om een helidrop te maken. Bij Ripstar boek je deze rondreis die volledig in het teken staat van snowboarden. De Canadese Rockies zitten vol met gortdroge sneeuw, oneindige bowls en perfecte treeturns. En vergeet ook de prachtige vergezichten niet! Kortom: de ideale plek voor een avontuurlijke snowboardvakantie. Tijdens een trip van tien dagen reis je langs bijzondere bestemmingen als Banff, Lake Louise en Revenstoke. In het kleine Canadese bergdorpje Golden stijg je met een heli ver boven de boomtoppen uit om de meest extreme afdalingen te maken. Je moet er flink voor in de buidel tasten, maar het is een onvergetelijke ervaring.

rodelen

Rodelen met het hele gezin

Rodelen is wat minder extreem, maar een perfecte activiteit voor het hele gezin. Het is niet voor niets een van de meest populaire wintersporten. Je daalt hierbij met een slee de berg af. Er zijn zelfs vaak speciale routes uitgezet. In de regio van Seefeld vind je bijvoorbeeld talloze prachtige rodelbanen. Zelfs ‘s avonds kun je met een vaart de berg afdalen op prachtig verlichte trajecten. Heb je geen eigen slee? Dan huur je er gemakkelijk een bij de talloze rodelverhuurlocaties.

[article href=”http://weblog.zoover.nl/tips/goedkoop-wintersporten-dit-seizoen/”]

slopestyle snowboarden

Slopestyle: extreem snowboarden

Snowboarden op zich is al best een gevaarlijke sport. Jaarlijks keren vele vakantiegangers terug naar huis met een polsbreuk of kwetsuren aan armen of schouders. Voor wie graag nog wat meer risico neemt, is er slopestyle. Hierbij snowboard je over een parcours van kickers, gaps, rails en big jumps achter elkaar. Slopestyle is zelfs zo populair geworden, dat het inmiddels een officieel erkende sport is. Sinds 2014 boarden de beste slopestylers tegen elkaar op de Olympische Winterspelen.
Dit is misschien nog wat te hoog gegrepen voor je. Maar je kunt altijd beginnen met oefenen. In
Kaprun kun je op maat gemaakte lessen volgen. Houd er wel rekening mee dat slopestyle alleen voor de meest ervaren snowboarders is. Als beginner kun je beter eerst starten met de basis. Dit is soms al gewaagd genoeg!

Meer over wintersport? Kijk eens op ons speciale Wintersport blog!

Waar heb jij wel eens extreem gesport in de sneeuw? Laat het ons weten in de reacties of laat een review achter op Zoover.nl