Ontvlucht de Kerst in Nederland

Redactie - 26 november 2010

Ontvlucht de Kerst in Nederland

Redactie - 26 november 2010

Wil je Nederland even ontvluchten met de Kerst? En lekker naar een warm land? Wij hebben voor jou de beste bestemmingen geselecteerd binnen 10 uur vliegen vanaf Nederland!

Lees snel verder als jij de Kerst in Nederland wilt ontvluchten.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika, het land dat bijna 30 keer zo groot is als Nederland en ongeveer drie keer zoveel inwoners heeft. Afgelopen jaar is Zuid-Afrika natuurlijk veel in het nieuws geweest vanwege het WK in juli. Met temperaturen rond de 30 graden is het goed vertoeven in dit land rond de Kerst.

Zuid-Afrika kent geen Tweede Kerstdag, daarom wordt Eerste Kerstdag vaak uitbundig gevierd. Hierbij gaan de Afrikanen naar de kerkelijke bijeenkomsten.

Een bezoek aan Kaapstad mag natuurlijk niet vergeten worden in Zuid-Afrika, de ligging rondom de Tabelberg maakt deze stad uniek. Rondom Kaapstad zijn er verschillende wijngebieden, een wijnproeverij is dus een leuke en goedkope activiteit in deze stad.
Nabij Kaapstad ligt Hermanus, deze plaats staat bekend om zijn walvissen, die je hier kunt spotten. In het oosten van Zuid-Afrika ligt St. Lucia/Hluhluwe Umfolozi N.P., rondom deze plaats liggen verschillende natuurparken. Ga bijvoorbeeld naar iSimangaliso Wetland Park waar je onder andere heerlijk kunt snorkelen, vissen en varen.

Mexico

Het toerisme in Mexico is een van de belangrijkste inkomensbronnen voor het land. Met het uitbreken van de Mexicaanse griep, is het toerisme sterk gedaald. Maar het land heeft nog steeds veel moois te bieden, zo zijn er meer dan 3.000 vulkanen te vinden en beschikt dit land over het grootste onder water grottenstelsel van de wereld. In de decembermaanden ligt het kwik rond de 30 graden.

De Kerst wordt in Mexico uitbundig gevierd. Als je overal in Mexico de Nochebuena (Kerstster) ziet, betekend dit dat de Kerst eraan komt. Deze plant siert veel gebouwen en huizen rondom Kerst in Mexico. Ook trekken kinderen zingend over straat met beeldjes van de kerststal.

Als je op zoek bent naar een azuurblauwe zee en een wit zandstrand, ga dan naar Playa del Carmen. De locatie wordt niet voor niets vaak uitgekozen voor een huwelijksreis. In het zuiden van Mexico ligt de stad Oaxaca, hier vind je veel overdekte markten waar een gezellige drukte heerst. Rond de kerstperiode worden hier veel feesten en optochten met vuurwerk georganiseerd. Mexico City mag  je natuurlijk niet overslaan bij een bezoek aan Mexico, soms wordt de stad gezien als druk, groot en vies, maar bezoekers van Zoover komen allemaal tot de conclusie dat het een geweldige stad is. Dit komt vooral door de vriendelijkheid en gastvrijheid van de Mexicanen en daarnaast de bezienswaardigheden in deze stad.

Nepal

Ten noordoosten van India ligt Nepal, dit land ligt in de Himalaya gebergte en staat vooral bekend om de hoogste berg ter wereld: de Mount Everest. Dit is niet de enige hoge berg waar Nepal over beschikt, zo liggen er in dit land acht van de tien hoogste bergen ter wereld. Rondom Kerst is het hier 25 graden en daarmee dus goed vertoeven, ook als je iets wilt ondernemen.

Aangezien maar een klein deel van de Napelese bevolking Christen is, wordt Kerst in dit land niet uitbundig gevierd. In de grotere steden, als Thamel, zijn de meeste Christenen te vinden en hier wordt daarom vaak wel Kerst gevierd.

Als je de omgeving van de Himalaya wilt ontdekken ga dan naar Pokhara, hier ligt de Himalaya op de achtergrond. Ook vind je hier prachtige meren waar je op kunt varen. Huur een fiets of maak een wandeling door de bergen, waarbij je van het indrukwekkende uitzicht kunt genieten. Met een olifant door de jungle trekken? Dat kan! In het Chitwan Nationaal Park, in dit natuurgebied kun je veel wilde dieren spotten. Als je jezelf even wilt ontrekken aan de toeristen en het echte Nepal wilt proeven, ga dan naar Bandipur.

Curaçao

In het noorden van Zuid-Amerika, in de Caribische zee ligt het eiland Curaçao. Een paradijs waar het goed is vertoeven. Met temperaturen rond de 30 graden is het een ideale bestemming om de koude Kerst in Nederland te ontvluchten.

In Curaçao wordt Kerst uitbundig gevierd, op de straathoeken staan zangkoren die de hele avond liedjes zingen en de winkels blijven langer open. Op kerstavond en eerste Kerstdag worden verschillende gerechten gegeten, waarbij Kerstham, knapperig brood, ajaka’s, krentenbrood, gerookte zalm en vruchtenbowl een traditie zijn.

Curaçao is een ideale plek om te ontspannen en daarmee tot rust te komen. Met haar witte stranden en azuurblauwe zee is dit een ideale plek om te duiken of snorkelen. De indrukwekkende onderwaterwereld wordt vaak gezien als één van de mooiste van de wereld.  Ga bijvoorbeeld snorkelen op het onbewoonde eiland Klein Curaçao. De hoofdstad van Curaçao is Willemstad, deze stad staat ook bekend als het Amsterdam van het westelijk halfrond. Het historische centrum van deze plaats staat zelfs op de werelderfgoedlijst. Een bekend fenomeen op dit eiland is natuurlijk de Handelskade met haar gekleurde huizen.