Ontdek Lanzarote buiten de gebaande paden

Redactie - 25 augustus 2018

Ontdek Lanzarote buiten de gebaande paden

Redactie - 25 augustus 2018

Lanzarote is met steden als Puerto del Carmen en Playa Blanca een échte zon, zee en strandbestemming. Maar wanneer je de gezellige boulevard en de fraaie zandstranden even verlaat, krijgt je vakantie op dit Canarische eiland nog meer dimensie. Wij geven een inkijkje in het Lanzarote buiten de gebaande paden. Reis je met ons mee?

Dompel je onder op Lanzarote

En dat onderdompelen bedoelen we ook letterlijk, om precies te zijn op twaalf meter diepte. Sinds 2016 heeft het onderwaterbeeldentuin haar ‘deuren’ geopend. Met je duikuitrusting daal je langzaam af en zie je onder je levensgrote beelden ziet opdoemen. De beelden, ontworpen door de Britse kunstenaar Jason deCaires Taylor, worden langzaam maar zeker overwoekerd door koralen die op hun beurt weer veel onderwaterleven aantrekken. Dus mag je graag duiken tijdens je vakantie? Overweeg dan een uitstap naar dit bijzonder onderwaterlandschap. Boten vertrekken vanuit de gezellige haven Marina Rubicón in Playa Blanca.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/5-redenen-waarom-nu-naar-lanzarote-moet/”]

Ambachtelijke markt in Haria

Ben je gek op lokale lokale producten en ambachten? Dan is een bezoek aan een lokale markt altijd een goed idee. Op Lanzarote staat de zaterdagmarkt in Haria, die wekelijks wordt gehouden van 10 tot 14, bekend als een van de meest bijzondere. Parkeer je (huur)auto aan de rand van het autovrije centrum en ga op het gezellige geluid van de markt af. Naast kleurrijke kraampjes kun je ook échte traditionele ambachtslieden in actie zien. Ben je op zoek naar een bijzondere souvenir? Grote kans dat je hier zult slagen. En als je toch in de buurt bent: trakteer jezelf op misschien wel het mooiste uitzicht van Lanzarote bij Mirador del Rio.

Cultuurproeven tijdens een wijnroute!

Mag je op vakantie graag een wijntje drinken? Dan is het eiland doorkruisen waarbij je meerdere stops maakt bij wijnproeverijen een erg goed idee! Helemaal als je tegelijkertijd ook nog eens langs prachtige plekjes van landelijke Lanzarote aandoet. Via diverse aanbieders kun je een georganiseerde trip boeken, maar met een beetje uitzoekwerk kun je de thematische roadtrip ook zelf organiseren. Mocht je voor dit laatste kiezen, rijd dan in elk geval het stuk van Mogaza naar Yaiza (of andersom natuurlijk). Tijdens deze tocht met de mooiste vergezichten van Lanzarote doe je onderweg twee zogenaamde ‘bodegas’ aan, ofwel wijnhuizen: La Geria en Rubicon.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/lanzarote-6-dingen-nog-weet/”]

Verborgen stranden

Een zee van ruimte om je handdoek uit te rollen en in de wijde omtrek geen hoogbouw te bekennen? Verborgen stranden: ook Lanzarote heeft ze! De volgende stranden zijn niet altijd even makkelijk te bereiken, maar het is zeker te doen. Met een heerlijk relaxte dag en een idyllische omgeving als beloning!

  • Punta de Papagayo – De ruige kust van Punta de Papagayo is omgeven door kliffen die bescherming lijken te bieden aan meerdere prachtige stranden. Het strand kent geen voorzieningen, maar wanneer je een goedgevulde koelbox bij je hebt, kun je hier moeiteloos een dag doorbrengen. Vanwege de geleidelijke afloop is de zee ook nog eens geschikt voor kinderen. Even helemaal weg. Letterlijk.
  • Órzola – Bij het pittoreske vissersdorpje Órzola vind je meerdere stranden die stuk voor stuk hetzelfde gevoel uitstralen: rust! Ten westen van het plaatsje ligt het onder surfers bekende strand Playa de la Canterìa. Je mond zal helemaal openvallen bij de aanblik van de Playas Caletones. Bekijk de foto en oordeel zelf. Need we say more?

Wil je lekker rustig en op je eigen tempo Lanzarote verkennen? Huur dan een auto! Dat is misschien nog wel de belangrijkste tip voor Lanzarote. Een auto huren op Lanzarote is zo geregeld!

Heb je tips voor een bijzondere ervaring op dit Canarische eiland? Deel je tips met onze in de comments of laat een review achter.