Dit Zijn De Mooiste Gevels Van Parijs

Redactie - 22 oktober 2016

Dit Zijn De Mooiste Gevels Van Parijs

Redactie - 22 oktober 2016

Parijs is een prachtige stad. Dat bewijst fotograaf Sebastian Erras maar weer eens met zijn nieuwste fotoreeks. Hij heeft de mooiste gevels van de Franse hoofdstad op de gevoelige plaat gezet. Sebastian is vooral op zoek gegaan de winkels en mensen achter de gevels die een mooi verhaal vertellen.

Wij hebben een aantal van deze mooie gevels voor je op een rij gezet. Zeker leuk om eens te bezoeken als je naar Parijs gaat!

La Pharmacie

gevel1 parijs

Nee, dit is geen apotheek. Niet meer in ieder geval. In dit restaurant van chef Christophe Duparay vind je nog wel overblijfselen van de vroegere apotheek. “Soms zijn een goed glas wijn en een lekker gekookte maaltijd het beste medicijn voor de ziel”, zegt de chef over zijn restaurant.

Locatie: 22 Rue Jean-Pierre Timbaud (klik voor meer info)
schermafbeelding-2016-10-21-om-10-06-48

[article href=”http://weblog.zoover.nl/voorbereiding/goedkoop-parkeren-parijs-beste-tips/”]

Fish La Boissonerie

gevel2

Deze indrukwekkende gevel met schelpen en vissen hoort uiteraard bij een visrestaurant. In de deuropening staat de eigenaar: Drew Harré. Wat in 1999 begon als een wijnbar, is tegenwoordig uitgegroeid tot een gezellige plek om de beste vis en meer dan 200 wijnen te proeven. Smakelijk!

Locatie: 69 Rue de Seine (klik voor meer info)
schermafbeelding-2016-10-21-om-10-17-57

Bastille Optic

gevel3

Opvallen doet deze felgele gevel zeker! Als je over de Rue de la Roquette, om de hoek bij het bekende Place de la Bastille, loopt kun je het niet missen. Binnen vind je unieke brillen van Franse ontwerpers en een aantal vintage objecten. Dus als je nog een opvallende of unieke bril zoekt, moet je hierheen!

Locatie: 38 Rue de la Roquette (klik voor meer info)
schermafbeelding-2016-10-21-om-10-23-18

[article href=”http://weblog.zoover.nl/tips/ervaar-de-klassieke-franse-keuken-in-parijs/”]

Clair De Reve

gevel4

Op het eiland Île Saint-Louis, zo goed als naast de Notre Dame, vind je deze winkel van poppenmaker Gilles Berthommier. “Items maken die uniek zijn zorgt ervoor dat je creatief blijft!”, zegt Gilles over wat-ie doet. In deze winkel stappen is je weer even kind voelen.

Locatie: 35 Rue Saint-Louis en I’Île (klik voor meer info)
schermafbeelding-2016-10-21-om-10-28-39

Debauve Et Gallais

gevel5

Al in 1800 werd deze chocolatier geprezen om zijn geweldige chocolade. Zelfs nu, in 2016, is Debauve Et Gallais nog steeds een populaire zaak. De winkel werd ontworpen door Napoleons architecten en is de enige chocolatier die op de monumentenlijst van Parijs staat.

Locatie: 33 Rue des Saints-Pères (klik voor meer info)
schermafbeelding-2016-10-21-om-10-36-21

Norbert Bottier

gevel6

“Ik ben opgegroeid tussen bergen schoenen in mijn vaders schoenmakerswinkel. Nu zit ik zelf in de lucht van leer, verf en lijm”, zegt Norbert over zijn eigen schoenmaker. Ondertussen maakt hij zijn eigen schoenen en is zijn winkel een bekende spot in Parijs.

Locatie: 164 Avenue de Suffren (klik voor meer info)
schermafbeelding-2016-10-21-om-10-41-13

[article href=”http://weblog.zoover.nl/toplijstje/goddelijke-kunst-10-beroemde-kerken-europa/”]

Nog meer van deze prachtige gevels ontdekken? Dat kan hier.

Zin gekregen in een citytrip of vakantie naar Parijs? Hier vergelijk je alle accommodaties zodat je de beste keuze kunt maken.