Meivakantiehoroscoop van Zoover

Redactie - 10 april 2017

Meivakantiehoroscoop van Zoover

Redactie - 10 april 2017

Nog niets geboekt voor de meivakantie en ook geen idee waar je naartoe wilt? Laat je inspireren door de Meivakantiehoroscoop van Zoover! Ontdek waar een stier dit jaar naartoe móet, hoe je als leeuw echt een feest maakt van jouw vakantie en waar een ram ontsnapt aan de dagelijkse sleur.

Ram 21/3-20/4

Eindelijk weg uit de dagelijkse sleur. En no spang, in jouw mediterrane lodge (zoals Appartement Banus lodge in het heerlijke Andalusië) vind je vast je eigen werkplein om hot items in de ochtenduren te tackelen. Grootste deel van de dag wil je naar buiten, op je mountainbike of op survivaltocht, liefst met het hele gezin. Super cool, maar vergeet niet te sparren. Keep up the spirit en luister ook naar de wensen van je geliefden. Combineer een sportieve activiteit met een bezoekje aan stad of strand. Er liggen sowieso inspirerende ontmoetingen in het verschiet!

Stier 21/4-20/5

Door je slimme moves met klimsparen geniet je nu van de bergen in Oostenrijk of Frankrijk. Een stevige nordic walk in de ontluikende natuur en ’s avonds smullen van heerlijke desserts en lokale wijnen. De stier wil onthaasten, dus laat je verwennen in een mooi kasteel of een luxe Gasthof. Of  – heb je minder tijd-  kies dan voor één van de mooie historische steden in Duitsland, Leipzig bijvoorbeeld en laad je op met een schitterend concert. Bij het treinstation ligt overigens een mega winkelcentrum. Een shopdagje is natuurlijk altijd welkom in de vakantie …

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/stedentrips/citytrip-duitsland-stedentrip/”]

Tweeling 21/5-21/6

Digivaardige tweeling zet je killer-apps on hold! Focus je op blauwe luchten en de broodnodige brain ontspanning op één van de prachtige eilanden van Italië of Griekenland. Door nieuwsgierigheid gedreven haal je het meeste uit je vakantie door handig gebruik te maken van hostels of B & B’s, zoals het gastvrije Xenonas Fos Ke Choros in Kythira. Je laadt weer helemaal op met lezen, yoga en ademhalingsoefeningen. Stem af op je hart en heb oog voor de intieme momenten met je dierbaren. Dit wordt echt een periode van geen woorden maar daden.

Kreeft 22/6-22/7

Het gezinsleven slokt veel van je tijd op, maar je weet waar je het voor doet. Het liefst haal je alle zorgen voor je kinderen weg en gun je ze natuurlijk een heerlijke vakantie. No more worries over luizenzakken of cito toetsen. Laat je samen met de kids lekker verwennen op een middellandse zee eiland, zoals Ibiza. Als de zee nog te koud is, zoek dan één van de vele resorts op met zwembad. Een aanrader is Grand Hotel Palladium Palace Resort & Spa in Playa d’Bossa. Kies je ervoor om in Nederland te blijven, dan kun je ook een uitstapje maken naar één van de leukste kindermusea, zoals het openluchtmuseum bij Arnhem.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/5-x-kindvriendelijk-museum-nederland/”]

Leeuw 23/7-23/8

Je houdt nou eenmaal van warmte, zon en ontspanning. Vakantie moet een feest zijn! Reken maar dat je op één van de eilanden in de Stille Oceaan aan je trekken komt. Met maximaal comfort! Als de stress teveel heeft toegeslagen laat je dan lekker masseren of kijk uit naar een groots dansfestijn. Ontdek ongekende passies, shake een exotische cocktail of leer koken met uitheemse gerechten. Je wilt je talenten zo graag eigen maken en natuurlijk showen. Eenmaal thuis onthaal je glorieus je vrienden: het grote smullen kan beginnen!

Maagd 24/8-23/9

Ja natuurlijk moet er wel wat te doen zijn, anders houdt de Maagd het niet vol. Na de fitness ben je nieuwsgierig wat de omgeving te bieden heeft. Dol op mooie stoffen of sieraden subtiel en verfijnd gezet. Ook food wordt nauwkeurig onderzocht op duurzaamheid, liefst van biologische oorsprong. Met je tomeloze ijver gun je jezelf nauwelijks vakantie. Het wordt zeker tijd voor een escape als de perfectionistische neigingen predomineren. Je wordt vast betoverd door de mooie dorpjes aan de Italiaanse kust.

Weegschaal 24/9-23/10

Je hebt ieders wensen al in kaart gebracht, want afstemmen op wat andere gezinsleden willen is typerend voor de weegschaal. In de meivakantie vertoef je wellicht graag in België of Duitsland. Zwemparadijzen te over en in vakantieparken zijn er activiteiten voor jong en oud. Je geniet van het samenzijn. Diplomatie kan soms in gelatenheid vervallen, laat daarom ook je eigen voorkeur duidelijk horen. Juist om de harmonie te bewaren. Je creëert graag compositie in kleur of toch een spannend potje tafeltennis?

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/tip-voor-de-meivakantie-5x-leukste-stadsstranden-van-nederland/”]

Schorpioen 24/10-22/11

Je zoekt intensiteit en psychologie en dat vind je onder meer in de mythologie van de Griekse oudheid. Een geweldige inspiratiebron om de geheimen van de menselijk soort te ontsluieren. De schorpioen heeft fascinatie nodig om de dagelijkse sleur te doorbreken. Terug naar de oerbron vind je weer ruimte in jezelf door een baantje te trekken en ’s nachts diepe gesprekken te voeren met je geliefden. Speuren en zoeken naar de essentie van het leven vraagt tegelijkertijd om relativering en een inspirerend reisje.

Boogschutter 23/11-21/12

Cultureel erfgoed is waar de boogschutter van houdt. Bezoekjes aan romeinse steden als  Pompei, Rome of Florence stoken het innerlijk vuur weer op. Medereizigers laten zich doorgaans graag inspireren door de boogschutter. ’s Avonds is het genieten met een goed glas wijn en kan je in de ban raken van een of ander filosofisch principe. Door ook naar de voorkeuren en wensen van je reisgenoten te luisteren, houd je de sfeer senang. Je bent zeker te porren voor tal van sportieve uitdagingen. Let’s go for a bungy jump!

Steenbok  22/12-20/1

Capricornus zorgt doorgaans voor rust en stabiliteit in het gezin. De ouder die de beste scholing voor de kinderen zoekt, de verbouwing organiseert, hoe dan ook, altijd hard werkt om het thuis goed te hebben. Steenbokken weten als geen ander dierenriemteken dat maken of bouwen van kunst of onderneming vooral tijd kost. Heerlijk om op vakantie al die moetens te laten varen en je helemaal te laten gaan met abseilen of een wandeling naar de top. Als je van theater houdt vermaak je je vast met een kostuumspel of mime.

Beeld: onlinegalerij.nl

Waterman 21/1-20/2

Watermannen hoeven in het samenzijn niet perse de gangmaker te zijn. Toch zeker wel sociaal betrokken, gun je iedereen zijn persoonlijke ontwikkeling. Je eigen vrijheid is super belangrijk voor je. Gedreven door de honger naar kennis worden de nieuwe trends nauwgezet in de gaten gehouden en ga je een experiment met de laatste innovaties niet uit de weg. Je kinderen gun je uiteraard die spannende ontdekkingstochten ook: wild kamperen in Schotland of met zijn allen naar het fascinerende museum Nemo in Amsterdam.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/originele-dagjes-uit-in-de-meivakantie/”]

Vissen 20/2-20/3

Vissen zwemmen letterlijk en figuurlijk tussen de regels door. Toegewijd gaan ze helemaal op in hun bezigheden. Tijd en kaders bestaan gewoon niet. Wel de magie van de fantasie. Samen met de kinderen studie maken van diersoorten of andere wezens zoals de yeti. Wellicht valt een Schotse vakantie bestemming in de smaak en ontdek je als een ware cryptozoöloog of het monster van Loch Ness echt bestaat. Leef je droom met een gezonde realiteitszin, dan weet je zeker dat dromen geen bedrog zijn!

De Meivakantiehoroscoop is tot stand gekomen in samenwerking met Dorien de Vries

Heb jij je laten inspireren voor een meivakantie die past bij jouw sterrenbeeld? Laat het ons weten in de comments!