De wereld zit vol wonderen der natuur, sommige wetenschappelijk uit te leggen, andere onverklaarbaar. Wij van Zoover vroegen ons dan ook af: wat zijn de meest bizarre natuurverschijnselen ter wereld?

Dat zijn er nogal wat! Het ene nog bijzonderder dan het andere. We zetten ze voor je op een rijtje.

  • Waar lava en water samenkomen
  • Het onverklaarbare roze meer
  • Een bloemenzee in de woestijn
  • Zeven meter hoge zuilen
  • Spookbomen in Pakistan
  • 24/7 brandende rotsen
  • Lichtgevende golven bij de Malediven
  • Meertjes van drakenhuid
  • Stenen die over de grond kruipen
  • Een bos onder water

Waar lava en water samenkomen

In het Volcanoes National Park op het Big Island in Hawaï stroomt hete lava vanuit de vulkaan de Kilauea de oceaan in. Dit zorgt voor bizarre stolsels pikzwarte lava.

Het onverklaarbare roze meer

Lake Hillier heet het en je vindt dit knalroze meer in Australië. Nu zijn er meerdere roze meren ter wereld, maar daarvan weten wetenschappers hoe de wateren aan hun kleur komen. Lake Hiller is onverklaarbaar roze!

Een roze water bezoeken in Europa? Ga dan naar Italië voor het roze strand Spiaggia Rosa!

Een bloemenzee in de woestijn

Je zou zeggen dat in een woestijn niets bloeit, maar niets is minder waar als het gaat over de Sonoran Desert in de VS en Mexico. Vroeg in de lente ontstaat hier een ware bloemenzee die maar kort te bekijken is.

Zeven meter hoge zuilen

Op het Manpoepoenjor plateau in Rusland staan zeven meter hoge, smalle rotsformaties recht overeind. Volgens de legende zijn het reuzen, versteend van angst. In werkelijkheid zijn het bergen, die verweerd zijn door de natuur en deze zuilen bleven over.

Spookbomen in Pakistan

Aan de oevers van de rivier de Indus in het Pakistaanse Sindh staan spookbomen. Bomen bedekt met een plakkerige, wazige grijze laag. Het blijken spinnenwebben te zijn van spinnen die tijdens de overstroming in 2010 een veilig plekje zochten… Angstaanjagend, nietwaar?

24/7 brandende rotsen

Yanar Dağ, dat is de naam van dit bizarre fenomeen in Azerbeidzjan en het betekent ‘brandende berg’. De berg is een kalksteenheuvel op poreuze grond waar aardgas door ontsnapt. Jaren geleden ontbrandde het gas bij toeval en dat doet het nog steeds, dag en nacht. Een van de meest bizarre natuurverschijnselen ter wereld, als je het ons vraagt.

Lichtgevende golven bij de Malediven

Ben je beland in een sprookje waar zeemeerminnen rondzwemmen in zee? Nope, de fel verlichte golven voor de kust van de Malediven worden veroorzaakt door lichtgevend plankton. Een sprookjesachtig verschijnsel!

Wist je dat dit fenomeen ook in Nederland voor kan komen? Het is weleens gespot op Terschelling! Wil je toch naar de Malediven, wat we zeer zeker begrijpen, overnacht dan eens bij hotel Embudu Village, waar ook vakantieganger G. Kroon verbleef: ‘Prachtig kleinschalig en rustig eiland.Voor rustzoekers en snorkelaars adembenemend mooie natuur, lekker eten en heel vriendelijk personeel.’

Meertjes van drakenhuid

In China in de provincie Sichuan vind je meertjes van drakenhuid, althans, als je de Chinese legende mag geloven. De sprookjesachtige, gelaagde watervallen en meertjes in azuurblauwe tinten zouden zijn ontstaan door de huid van een draak die laag over de aarde vloog. Wetenschappelijk gezien ontstaan de terrasmeren door kristallisatie van het mineraal calciet.

Stenen die over de grond kruipen

Op een zoutvlakte in het Amerikaanse Death Valley zie je lange sporen van iets dat over de grond sleept. Dat ‘iets’ zijn stenen die langzaam voortbewegen, vanzelf dus. Lange tijd bleef dit fenomeen een mysterie, maar kortgeleden bleek dat het er ’s nachts vriest. Hierdoor vormt zich een dun laagje ijs en wanneer dit ontdooit, glijden de stenen steeds wat verder de zoutvlakte over.

Een bos onder water

In Kazachstan staat een sparrenbos onder water, Kaindy Lake. Alleen de punten van de bomen steken erboven uit. Dit komt door een aardverschuiving en het levert natuurlijk een prachtig gezicht op. Het water is zo helder dat je de bomen goed kan zien staan.

Heb jij ooit een van deze bizarre natuurverschijnselen gezien?

Bron: Skyscanner

Stem op jouw favoriete reisorganisatie en maak kans op een boodschappenpakket t.w.v. €2.000! stem nu button

Uitgelichte berichten

Laurien

Redacteur

25 januari - 2019

Reacties