Waarom een korte skitrip een goed idee is

Redactie - 9 oktober 2018

Waarom een korte skitrip een goed idee is

Redactie - 9 oktober 2018

Skiweekend, mini ski of short ski: hoe je het ook noemt, de korte skitrip wint aan populariteit en dat is niet zo gek. Weinig vakantiedagen over, geen enorm budget of gewoon zin in een extra keertje op de piste? De korte wintersportvakantie is het antwoord.

korte skitrip

Vakantiedagen sparen

Niet genoeg vakantiedagen over na je zomervakantie en lange weekendjes weg voor een wintersportvakantie? Pak het slim aan en boek een korte skitrip. Veel short ski trips die je bij een reisorganisatie boekt starten op donderdagavond en eindigen op zondagavond. Ideaal. Als je iets ruimer in je dagen zit kun je natuurlijk ook gaan voor een midweek of wat extra dagen aan het weekend plakken.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/skien-dichtbij-nederland-last-minute/”]

korte skitrip

Traditie in stand houden

Ging je elk jaar trouw met je groep vrienden of vriendinnen op wintersportvakantie, maar schiet dat er door bijvoorbeeld de komst van partners, kinderen of drukke banen de laatste jaren bij in? Als je de traditie er graag in wilt houden is ook hier de korte skitrip dé oplossing.

korte skitrip

Geld besparen 

Een wintersportvakantie is leuk, maar als we eerlijk zijn: óók prijzig. De reis, de accommodatie, de skihuur en al het lekkere eten op de piste tikken flink aan. Hier geldt dus: hoe korter de trip, hoe goedkoper. Misschien kun je kiezen voor een simpele accommodatie die minder duur is, omdat je er maar een paar nachten verblijft. Of om die reden juist voor een super de luxe. In het Austria Trend Alpine Resort in Tirol verblijf je op basis van all inclusive. Scheelt je ook weer kostbare ski-tijd!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/beste-wintersportgerechten-oostenrijk-top-5/”]

korte skitrip

Korte reistijd

De meeste wintersportbestemmingen liggen  niet om de hoek, maar er zijn genoeg bestemmingen geschikt voor een short ski. Wat dacht je van Winterberg en Willingen (beide in Duitsland) of het Franse Gérardmer in de Vogezen?

Als je hogere bergen en meer sneeuwzekerheid wilt, dan ben je dankzij goede verbindingen met de vliegvelden van Salzburg en Innsbruck binnen een halve dag op de Oostenrijkse piste. De nachtbus is ook een goede en goedkope optie waarmee je tijd bespaart.

Korte skitrip op de planning? Check Zoover voor meer accommodaties!