Kom helemaal tot rust op Zakynthos

Redactie - 24 januari 2017

Kom helemaal tot rust op Zakynthos

Redactie - 24 januari 2017

Wie Griekenland zegt, denkt al snel aan Kreta, Corfu of Kos. Maar als je op zoek bent naar een out-of-the-box vakantie vol natuur en ontspanning, mag je Zakynthos zeker niet vergeten. Het prachtige eiland wordt niet voor niets ‘de bloem van het oosten’ genoemd. Het is de ideale plek voor een relaxte vakantie. Met óf zonder kids!

Zakynthos stad

Wandelen en fietsen in de Zakynthische natuur

Als liefhebber van flora en fauna kun je hier je hart ophalen. Fietsen en wandelen is op dit eiland extra leuk omdat je de meest bijzondere planten en dieren tegenkomt. Zo leidt er vanuit het schattige bergdorpje Kiri leidt een prachtige route langs kliffen en velden. Het ene adembenemende uitzicht volgt na het andere, terwijl je de geuren van rozemarijn en tijm opsnuift. In de buurt overnachten? Bekijk hier ons handige overzicht van hotels op Zakynthos! 

Iets naast Agrassi loopt een wandelpad langs een zandweg naar de steengroeve. Vanaf hier loop je zo omhoog naar de top van berg Skopos (wel 485 meter hoog!). Eenmaal op de ruïne, bovenop de berg, heb je een schitterend uitzicht over Zakynthos stad.

De wandel- en fietspaden zijn op het eiland niet altijd even goed aangegeven. Je zou dus zomaar even kunnen verdwalen. Geen zorgen, op het kleine eiland vind je je weg altijd wel weer terug. En wie weet op welke onontdekte plekken je belandt! Ben je niet zo avontuurlijk ingesteld? Er zijn genoeg gidsen te vinden die met je mee willen wandelen of fietsen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/de-trends-voor-een-gezinsvakantie-in-2017/”]

Schildpadden spotten op Zakynthos

Schildpadden spotten op het strand

De grote trots van Zakynthos is de enorme hoeveelheid zeeschildpadden die op en rondom het eiland leeft. Duizenden schildpadden komen vanuit de Middellandse Zee op de stranden hun eieren leggen. Langs het strand van Laganas is de kans het grootst dat je er een spot. Er zijn hier zelfs stukken afgezet voor de broedplaatsen van de Caretta Caretta zeeschildpadden.

Er zijn wel een paar regels waar je je aan moet houden. De schildpadden zijn namelijk beschermd. Zo mag je de dieren nooit oppakken en zijn parasols op de stranden verboden. Er zou zomaar een nest in het zand kunnen zitten! 

Frikania

Frikania

Zakyntisch smullen

Voor grote clubs en discotheken zul je toch echt naar Kreta moeten. Maar dat betekent niet dat er op Zakynthos ‘s avonds niets te beleven is. Het Griekse eiland barst van de gezellige restaurants, cafés en hippe beach clubs.

Rondom het St. Marko’s plein in Zakynthos stad vind je volop trendy bars zoals Avant Garde en Base. De hele dag door is het hier gemoedelijk druk. Het is dan ook de perfecte plek om even een drankje te doen.

Zakynthos staat bekend om het heerlijke authentieke Griekse eten. De olijfolie vloeit hier rijkelijk over alle gerechten, en dus ook over het typische Zakynthische nagerecht frikania. Dit gerecht bewijst dat toast als dessert dus echt heel lekker is, zeker als je de toast eerst in siroop en vanillecrème drenkt en er een goede toef slagroom bij eet. De eilandbewoners weten sowieso wel wat lekker is: hun favoriete snoepgoed nougat vind je werkelijk overal.

Het is handig om altijd wat contant geld op zak te hebben. Bij veel eettentjes kun je namelijk nog niet pinnen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/eilandhoppen-in-griekenland-10-gave-griekse-eilanden/”]

Navagio Beach

Navagio Beach

Tips voor de kids

Zijn je kinderen al wat ouder? Neem ze dan mee op avontuur naar het beroemde scheepswrak bij Navagio Beach. Dit strand is alleen per boot te bereiken. En maak meteen een Smugglers boottripje. Tijdens een (vooral voor de kids) spannende tocht vaar je langs baaien, klippen en de ‘Smokkelaarsgrot’.

Jullie tippen Hotel Aqua Bay als hét kindvriendelijke hotel op Zakynthos. Deze accommodatie wordt niet voor niets Splash World genoemd! Het grote waterpark, met vijf buitenbaden, een sensationele multi-lane glijbaan en Lazy River, is perfect voor een kidsproof vakantie. Jullie geven dit hotel maar liefst een 8,8 op Zoover.nl!

De lente is de ideale periode om met de allerkleinsten naar Zakynthos te gaan. Het is dan nog niet zo druk op het eiland, maar wel aangenaam warm en zonnig met 25 graden. 

Ben jij wel eens op Zakynthos geweest? Laat een review achter op Zoover.nl en inspireer andere vakantiegangers!