Kerstshoppen In Londen: De Hotspots

Redactie - 24 november 2016

Kerstshoppen In Londen: De Hotspots

Redactie - 24 november 2016

Spectaculair versierde kerstetalages en prachtig versierde winkelstraten in een stad die bruist van de energie: welcome to London! Met vriendinnen, romantisch met z’n tweeën of met het hele gezin: kerstshoppen in Londen is altijd een goed idee. Dit zijn de hotspots.

kerstshoppen in londen

Harrods

Al van ver kun je er niet omheen: het zijn dan ook meer dan tienduizend lampjes die de gevel van het luxueuze warenhuis Harrods versieren. En dat zijn geen knipperende LED-lampen, maar sfeervolle lichtbolletjes die vooral ’s avonds prachtig zijn. Ook binnen waan je in het kerstparadijs, vol luxe en overdadige versieringen. Op de kerstafdeling vind je super-de-luxe cadeaus, maar ook meer betaalbare dingen, zoals traditionele Christmas crackers. De Christmas Grotto is wellicht wel het populairste onderdeel, hier kunnen kinderen zich volledig onderdompelen in de kerstwereld, met als kers op de taart een bezoekje aan de kerstman. Helaas zijn de tickets voor deze attractie voor dit jaar al uitverkocht, maar dat weerhoud je er natuurlijk niet van om te genieten van de kerstsfeer binnen het warenhuis. Bij Harrods kun je daar al lekker vroeg mee beginnen: de kerstafdeling is al vanaf 26 augustus geopend.

Adres: 87–135 Brompton Road

kerstshoppen in londen

Kerstshoppen in Londen: Oxford Street

Oxford Street is het hele jaar door een populaire winkelstraat, maar in de kerstperiode is het hier extra leuk. Net zoals bij Harrods zijn de winkels zowel van binnen als buiten prachtig versierd en de straten zelf doen ook leuk mee. In Oxford Street vind je het warenhuis Selfridges, dat echt prachtige etalages heeft. Je vindt hier meer dan driehonderd winkels, dus je koffer is op de terugreis gegarandeerd gevuld met perfecte kerstcadeaus.

Waterstones Piccadilly

Zoek je een cadeau voor een boekenliefhebber? Dan mag je Waterstones Piccadilly niet missen. Met 12 kilometers aan boekenkasten verdeeld over zes verdiepingen is dit Europa’s grootste boekenwinkel. Verzin het en ze hebben het! De kinderen zullen genieten van de speciale kinderverdieping, waar boeken zijn te vinden voor elke leeftijd. Naast boeken heeft Waterstones Piccadilly een speciale Christmas shop met veel andere cadeaus. Als je vanaf Oxford Street door Regent Street loopt, dan kom je vanzelf uit bij Piccadilly Circus.

Adres: 203-206 Piccadilly

kerstshoppen in londen

Christmas Markets

Als je dan toch rond Kerst in Londen bent mag je de bijzondere kerstmarkten natuurlijk niet missen. Een aantal tips:

Southbank Centre Winter Festival

Knusse houten chalets, een ijsbaan en natuurlijk duizenden lichtjes vind je op het Southbank Centre Winter Festival. Deze sfeervolle markt is geopend van 11 november tot en met 25 januari.

kerstshoppen in londen

Hyde Park Winter Wonderland

Het Hyde Park Winter Wonderland is een goede kerstmarkt om te bezoeken met kinderen. Op deze markt staat zelfs een reuzenrad! Ok, niet zo hoog als de London Eye, maar een stuk goedkoper én net zo leuk. Daarnaast heeft Winter Wonderland twee circussen, de grootste ijsbaan van het Verenigd Koninkrijk en is het park versierd met meer dan honderdduizend lichtjes. Wil je nog inkopen doen? Dat kan bij de knusse chalets. Het Hyde Park Winter Wonderland is geopend van 18 november tot en met twee januari.

kerstshoppen in londen

Tate Modern Christmas Market

Tussen het Tate Modern en de Thames wordt de Tate Modern Christmas Market gehouden. In houten chalets kun je genieten van warme glühwein, geroosterde noten en crêpes. Natuurlijk kunt je hier ook terecht voor handgemaakt houten speelgoed en kerstdecoratie. Met ouderwets entertainment als eenVictoriaanse carrousel hoeven ook kinderen zich niet te vervelen; neem ze dus gerust mee!

[article href “http://weblog.zoover.nl/winkelen/shoppen-londen-tips-leukste-winkels/”]

Covent Garden

Een must see tijdens het kerstshoppen in Londen is de wijk Covent Garden. Ga naar de Covent Garden Piazza voor één van de grootste kerstbomen in Londen én voor levende rendieren. Je kinderen zullen hier de tijd van hun leven hebben en ook jij wilt de lichtjes van de Covent Garden Market niet missen. Dit prachtige overdekte gebied heeft in de kerstperiode een magische uitstraling. Het Hilton Waldorf hotel is één van de super-de-luxe vijfsterrenhotels in het hart van de wijk.

kerstshoppen in londen

Bond Street

Bond Street is dé luxe winkelstraat in Londen. Dus wil je je geliefde – of jezelf – eens verwennen met een echt duur cadeau, dan ben je hier aan het juiste adres. In Bond Street vind je onder andere winkels van Louis Vuitton, Hermès, Cartier, Chanel en de magische blauwe doosjes van Tiffany & Co. Ook het luxe Ritz hotel is gevestigd in Bond Street. Op tien november zijn de lichtjes ontstoken, dus je kunt hier al volop genieten van de kerstsfeer.

Houd er rekening mee dat je tijdens het kerstshoppen in Londen over de hoofden kunt lopen: haast hebben tijdens het kerstshoppen is dan ook hier geen good idea.

Wat zijn jouw favoriete plekken om te kerstshoppen in Londen? Laat het ons weten in de reacties.