Kerst In New York

Redactie - 10 december 2016

Kerst In New York

Redactie - 10 december 2016

Kerst in New York: je hebt er vast een idee bij dankzij de vele series en films hierover. Wat dacht je van een last-minute om het zelf te ervaren? Wij zetten de bezienswaardigheden voor je op een rij.

kerst in new york

De Rockefeller Christmas Tree

We vallen maar direct met de deur in huis met de overbekende kerstboom bij Rockefeller Center. De kerstboom is dit jaar maar liefst 28 meter hoog en versierd met tienduizenden ledlampjes. Eerlijk is eerlijk: je kunt over de koppen lopen ‘s avonds, dus verwacht geen romantische setting met je lief. Wel is het een sfeervolle en feestelijke bedoening met veel andere toeristen, muziek en natuurlijk de bekende ijsbaan. Hoe cliché ook: kerst in New York is niet compleet zonder een bezoek aan deze kerstboom. Je vindt de Rockefeller Christmas Tree op 30 Rockefeller Plaza (West 48th – 51st Streets en Fifth & Sixth Avenues). Hij blijft verlicht tot en met 7 januari 2017.

kerst in new york

Bron: Tiffany & Co op Facebook

De kerstetalages op 5th Avenue

Het is een gratis attractie: de schitterend versierde kerstetalages op 5th Avenue. Elk warenhuis doet zijn best om de mooiste etalage neer te zetten. En dat doen ze ruim op tijd: halverwege november kun je al genieten van de versieringen. De beste etalages vind je bij warenhuizen als Saks Fifth Avenue, Bergdorf Goodman, Barneys, Lord & Taylor, Macy’s, Henri Bendel en juwelier voor de rijken: Tiffany & Co. Veel van bovenstaande winkels vind je op of rond 5th Avenue. Natuurlijk vind je nog veel meer mooie holiday windows hier. En de warenhuizen zijn van binnen net zo extravagant versierd.

kerst in new york

Bron: NYCgo.com

De kerstlampjes van Dyker Heights

Hoogste tijd om het eiland Manhattan te verlaten om naar Brooklyn te gaan. Naar Dyker Heights om precies te zijn: de wijk in het zuidwesten van Brooklyn. Rond de kerstperiode ook wel Dyker Lights genoemd, vanwege de extravagante versieringen van de huizen. Het bijzondere is dat de hele community meedoet: elk huis is versierd en de één nog meer over the top dan de ander. Het is vrij eenvoudig om de kerstversieringen in Dyker Heights te bekijken. Je neemt metrolijn C, D of R naar Bay Ridge en vanuit deze wijk is het nog ongeveer een kwartier lopen. De metrorit vanuit het centrum van Manhattan duurt zo’n vijf kwartier. Je moet er dus even voor reizen, maar het is de moeite waard: je kerst in New York is niet compleet zonder deze uitbundige kersthuizen te hebben gezien.

[article href “http://weblog.zoover.nl/bijzonder/kerstshoppen-in-londen-hotspots/”]

kerst in new york

Foto: BroadwayBox.com

Swingen met de Rockettes

Je kent ze vast wel: de Rockettes. De danseressen die hun benen kaarsrecht, hoog in de lucht kunnen gooien en dat ook nog synchroon met alle anderen. De Radio City Christmas Spectacular is een jaarlijkse show van de Rockettes in Radio City Music Hall. De hele show is gericht op de feestdagen en is geschikt voor jong en oud. De decors veranderen steeds en de show doet z’n naam eer aan. De Christmas Spectacular wordt elke dag meerdere malen opgevoerd. Niet alleen de show is mooi: Radio City Music Hall is ook prachtig versierd en het is leuk om er eens binnen te kijken. De shows beginnen al rond de tweede week van november en eindigen net na het nieuwe jaar.

Tip: via de Amerikaanse Groupon kun je vaak afgeprijsde kaartjes scoren voor de shows. De goedkoopste tickets beginnen bij ongeveer 52 euro.

kerst in new york

Foto: thestar.ie

Schaatsen op de verschillende ijsbanen

Wat ademt nou meer kerst in New York dan schaatsen op de verschillende ijsbanen in de stad? Er hangt een fantastische kerstsfeer rond de ice rinks. Zo is er de grote Wollman Rink in Central Park. Dit is de baan waarover je Kevin ook ziet glijden in de film Home Alone. De Wollman Rink wordt omgeving door hoge gebouwen en ziet er uit als een sprookje. Geniet van de lichtjes, de kerstboom, de muziek en natuurlijk het schaatsen zelf. Bij elke ijsbaan kun je schaatsen huren, dus je hoeft ze niet mee te nemen in je koffer.

Ook in Winter Village at Bryant Park heb je een ijsbaan. Bryant Park vind je direct om de hoek bij de New York Library en 5th Avenue. Grote kans dat je er op een avond dus gewoon langs loopt. Naast de ijsbaan en kerstmuziek, is er ook een kleine kerstmarkt, waar handgemaakte producten worden verkocht.

kerst in new york

Foto: Erin Kestenbaum op TimeOut.com

Kerst in New York: de holiday markets op Union Square en Columbus Circle

Voor de echte holiday spirit bezoek je één of meerdere kerstmarkten. De grootste vind je op Union Square. In de tientallen kraampjes kun je lekkernijen, handwerk en woonaccessoires kopen. De gezellige sfeer zorgt voor een instant kerstgevoel. Aan Union Square ligt ook een grote Barnes & Noble. Heb je het koud gekregen door het struinen over de markt? Warm op met een goed boek en een lekkere warme Christmas blend van Starbucks.

Ben jij wel eens in New York geweest rond de kerstdagen? Wat is jouw favoriete plek? Laat jouw tips achter in de reacties.