Ken jij deze Nederlandse eilanden al?

Redactie - 4 mei 2018

Ken jij deze Nederlandse eilanden al?

Redactie - 4 mei 2018

Nederland zit vol prachtige plekken. Maar wist je dat er buiten de Waddeneilanden nog genoeg leuke eilanden te ontdekken zijn? Wij lichten graag een selectie voor je uit.

Fort Pampus

Fort Pampus

Pampus

Forteiland Pampus is oorspronkelijk bedoeld om Amsterdam te beschermen voor een aanval vanaf het IJ. In 1962 werd het fort bewoond door studenten en raakte het in verval. Eind jaren ’80 besloten 5 Muiders dat het verval moest stoppen en begonnen Stichting Forteiland Pampus. Pampus wordt jaarlijks door veel toeristen bezocht en is echt een aanrader voor een dagje weg.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/top-23-campings-aan-zee/”]

Mosselplaat

In Zeeland vinden we het eilandje Mosselplaat. Het eiland is vrij toegankelijk via de aanlegsteigers en je treft er bos en weidegebied. Je vindt het eiland in het Veerse Meer en wordt niet bewoond.

Bron: vuurtoreneiland.nl

Bron: vuurtoreneiland.nl

Vuurtoreneiland

Gelegen in het Markermeer voor Durgerdam is dit een echt uniek eiland. Je vindt hier een vervallen én de enige vuurtoren in Amsterdam en de natuur straalt je hier gewoon tegemoet. Een unieke ervaring is een diner op Vuurtoreneiland dat al op de boot in Amsterdam begint. Een aanrader voor een bijzondere avond uit.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/bijzondere-romantische-overnachtingen-nederland/”]

Marken

Marken

Marken

Technisch gezien is Marken een schiereiland in het Markermeer, Noord-Holland. Het vissersdorpje is erg in trek bij de (Nederlandse) toerist en jezelf in klederdracht hullen hoort zeker op jouw bucketlist. Gezellige huisjes op houten palen en ouderwetse ‘werven’ – kunstmatige verhogingen waarop vroeger werd gebouwd – sieren het straatbeeld.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/waddeneilanden-in-het-voorjaar/”]

Rottumerplaat

Dit mini-eiland valt onder de Waddeneilanden maar is het minder bekende broertje van de TV TAS. Het is een onbewoond eiland waar enorm veel vogels voorkomen. Op Rottumerplaat broeden, rusten, ruien en foerageren jaarlijks duizenden vogels. Ook zeehonden zijn hier prima te spotten, die liggen vaak op zandbanken ten zuiden en oosten van het eiland te rusten. Helaas voor alle natuurliefhebbers: mensen zijn een no go op Rottumerplaat.

Dordrecht

Dordrecht

Eiland van Dordrecht

Het eiland biedt plaats aan de stad Dordrecht en is omringd door 6(!) rivieren. Ook wordt het eiland nog gesplitst door het Wantij, kortom: de stad barst van het water. Heb je zin in wat meer stad dan natuur? Dan is Dordrecht the place to be.

Wat is jouw favoriete eiland? We zijn benieuwd naar je mening in de comments.