IJsland, een klein natuurwonder

- 17 mei 2010

IJsland, een klein natuurwonder

- 17 mei 2010

IJslandIJsland heeft zich de afgelopen tijd niet bepaald populair gemaakt. Na de problemen met de IJslandse banken, volgde de uitbarsting van de Eyjafjallajökull vulkaan, waar het hele Europese vliegverkeer nog steeds last van heeft.

Toch heeft IJsland als vakantieland veel te bieden: een unieke natuurlijke omgeving met onder meer gletsjers, geisers, enorm veel verschillende diersoorten en natuurlijk de vulkanen. IJsland is een klein natuurwonder te noemen.

Reykjavik
Als je op de luchthaven in Keflavik bent aangekomen, reis je naar de hoofdstad Reykjavik. Op Zoover scoort Reykjavik een 7,6 gemiddeld. De meest noordelijke hoofdstad van de wereld staat niet bekend om haar culturele gebouwen en een bruisend uitgaansleven, maar des te meer om een prachtige omgeving.

Roxy zegt op Zoover: Reykjavik is niet echt een mooie stad, maar eerlijk is eerlijk, je komt naar IJsland voor het landschap, niet voor de stad.


Bezienswaardigheden op IJsland

Per boot, bus, jeep, sneeuwscooter of per paard op pad. Het kan allemaal in IJsland, hoewel het weer bij elke excursie roet in het eten kan gooien. Grote delen van het binnenland van IJsland zijn in de wintermaanden onbegaanbaar en afgesloten. In de zomer kun je zonder twijfel genieten van de prachtige flora en fauna van het land.

Voor 55 euro reis je bijvoorbeeld met de bus over het schiereiland Reykjanes naar de befaamde Blue Lagoon, een meer met zuiver, geothermisch zeewater waarin je heerlijk kunt zwemmen en ontspannen. Het water heeft een temperatuur van 39 graden. Met een walvissafari ga je met de boot ongeveer drie uur op stap om walvissen en dolfijnen te spotten. Een tocht kost ongeveer 45 euro en hoewel niet gegarandeerd, zie je deze prachtige beesten vrijwel altijd. Tijdens zeevissen vang je wellicht een kabeljauw of heilbot, die je ter plekke kan grillen. Een tocht langs een waterval waar je achterlangs kunt lopen of één van de vele vulkanen: in IJsland kun je eindeloos genieten van een prachtige natuur.

Ben jij weleens in IJsland geweest of zou je dit natuurwonder van dichtbij willen meemaken?