9x hilarische verzoeken van gasten die hotels kregen

Redactie - 24 september 2019

9x hilarische verzoeken van gasten die hotels kregen

Redactie - 24 september 2019

Waar de meeste hotelgasten al blij zijn met een bad, luxe beddengoed en de mogelijkheid om roomservice te bestellen, gaan sommigen wel heel erg ver… Dit zijn de meeste bizarre (en hilarische) verzoeken van hotelgasten.

Nederland kan er ook wat van, blijkt uit onderzoek van Skyscanner onder 400 horecamensen in 49 landen. Een selectie uit honderden verzoeken wereldwijd (ook buiten het onderzoek).

verzoeken hotelgasten

Badderen in chocolademelk

Wat zou hier toch zo leuk aan zijn? Het klinkt misschien opmerkelijk, maar een bad vullen met een product naar keuze is een bekend verzoek. Evenals een bad vol honing (lekker plakkerig) of een bad met normale melk. Wellicht voor de calciumopname?

Trouwen in Afrika

Een receptioniste van het Court Garden Hotel krijgt veel persoonlijke verzoeken. “Of ik als ik klaar ben met werk naar zijn kamer kom of ik mee wil naar Afrika om bij hem te wonen en te trouwen“, lacht ze. “Of waar ze Nederlandse vrouwen kunnen ontmoeten en of ik anders niet mee uit wil gaan. Meestal in die richting.

Ook slapen in het Court Garden Hotel? Goed idee! Het eerste ecodesigned hotel in Nederland én het duurzaamste hotel van Den Haag scoort op Zoover maar liefst een 9,3. Ook reviewer Henny is enthousiast: ‘Mooie ruime kamer, wc en toilet door deur gescheiden van slaapkamer. leuk ingericht. Ontbijt heel goed.’

16 kussens

Op zich geen gekke vraag als je met de hele familie bent, maar dit verzoek werd gedaan door een enkeling. Best gek eigenlijk. Zou zestien z’n lievelingsgetal zijn? We komen er nooit achter.

Verzoeken hotelgasten

Huisje voor de pinguïns

Een ijskoud verzoek van een hotelgast in Boston. De beste man vroeg namelijk aan medewerkers van het hotel om tien kilo ijs voor zijn pinguïns (!). Het verzoek werd ingewilligd en er werden vier enorme zakken ijs aangedragen. Hij had de beesten niet zomaar meegenomen. De dieren waren namelijk uitgenodigd om mee te doen aan de Boston Globe Travel Show, waarna ze konden relaxen in de zelfgemaakte iglo.

Geitenbellen

Het geluid van de belletjes die geiten om hun nek dragen, dat vroeg een hotelgast. Niet zomaar, nee om in slaap te kunnen vallen! Schaapjes tellen lijkt ons toch een stuk rustiger.

‘Zelfportret’ van chocolade

Een koppel uit Australië moet wel heel erg gek zijn geweest van chocolade. Zo vroeg zij het New Yorkse Tower of the Waldorf Astoria namelijk om twee poppen van zichzelf van chocolade voor de bruiloft. De banketbakker pakte door en maakte in een paar maanden, met alleen foto’s, identieke chocoladepoppen.

Verzoeken hotelgasten

Kamer vol rozen

Valentijnsdag is natuurlijk niet compleet zonder bloemen. Een hotelgast pakte het wel heel romantisch aan. “Vorige jaar vierde een stel hun vijftigjarig jubileum bij ons“, vertelt een receptioniste. “Vooraf vertelde hij dat hij ieder jaar een boeket rozen voor haar meebrengt. Dit jaar maakte hij het extra speciaal en liet vijftien prachtige bossen rozen bezorgen in ons hotel, met de vraag of wij die op hun kamer wilde plaatsen.” De zoektocht naar zoveel vazen was nog niet makkelijk, maar volgens de receptioniste zag de kamer er prachtig uit.

Biefstuk voor de hond

Een hotelgast eiste het allerbeste voor zijn trouwe viervoeter en bestelde een duur Waygu-biefstuk, gemaakt van Japanse runderen. Het personeel sprong in de bres, zocht uit waar het dure vlees te koop was en schotelde het een paar dagen later voor aan de hond. Waygu wordt gezien als de Rolls-Royce onder het vlees. Ter indicatie: voor een entrecote van 275 gram betaal je afgerond 46 euro.

Pluchen eenhoorn

Dat de klant altijd koning is en blijft, blijkt uit deze bizarre wens. Een gast wilde begroet worden door een eenhoorn. Het personeel van het hotel kocht een pluchen variant en schreef een brief: ‘Helaas verblijft u buiten het eenhoornseizoen. Hopelijk kan dit dier u bekoren. We bieden alvast onze verontschuldigingen aan en hebben hebben alvast een meeting geregeld met de eenhoornleider Lord Mangus Biffy of the Rainbows. Zo kunnen jullie overeenkomen wanneer hij zijn creatures wil vrijlaten om tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten.

Bron: ANP