Griekenland: op zeilvakantie met het hele gezin

Redactie - 15 april 2017

Griekenland: op zeilvakantie met het hele gezin

Redactie - 15 april 2017

Eilandhoppen met kinderen is al een heel avontuur. Maar durf jij nog een stapje verder te gaan? Ga dan op zeilvakantie in Griekenland met het hele gezin. En het mooie is, onze tips zijn voor zowel de ervaren zeiler als de beginner! 

Zeilvakantie voor gezinnen met en zonder zeilervaring

Als ervaren zeiler kun je gemakkelijk een zeilboot huren in Griekenland. Stap gewoon de haven in op één van de wat grotere eilanden, zoals Corfu, Kreta of Kos.

Maar ook als je geen prof bent kun je zeker op zeilvakantie in Griekenland. Je vaart dan in een ‘flottielj’ (letterlijk: een vloot van schepen). Het moederschip regelt alles voor je. De bemanning helpt je met aan- en afmeren, leidt je naar de mooiste plekjes en (zeker niet onbelangrijk) houdt je op de hoogte van het weerbericht. Het enige wat jij hoeft te doen is de goede kant op sturen. Nog een groot voordeel: de kids maken gemakkelijk vriendjes op de andere bootjes!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/zomer/68011/”]

Zeilen in Griekenland

Zeilroute door de Griekse Cycladen

Eén van de mooiste zeilroutes in Griekenland ligt in de noordelijke Cycladen. In een week kun je bijvoorbeeld langs Andros, Tinos, Syros en Mykonos.

Overdag vaar je met een adembenemend uitzicht over de open zee. Een duik in het water sla je natuurlijk niet over. Bijvoorbeeld in één van de verborgen pareltjes op Mykonos: de baai bij Fokos Beach.

Of plons in de azuurblauwe zee aan de kust van Syros bij het plaatje Galissas. Tussen twee rotsheuvels heb je in deze rustige baai even het gevoel dat je helemaal alleen op de wereld bent. Zwem aan het einde van de dag naar het strandje voor een borrel bij de piepkleine tropische cocktailbar. Kun jij even bijkomen terwijl de kinderen uitrazen in het zand.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/zomer/10-x-eilandhoppen-griekenland/”]

Uitzicht vanaf Appartment Mykonos View

Uitzicht vanaf Appartment Mykonos View

Hier wil je slapen tijdens je zeilvakantie in Griekenland

Als je een wat grotere zeilboot hebt, is het natuurlijk een avontuur om ook op de boot te slapen. Vooral voor de kids! Maar op vakantie wil je ook wel even genieten van luxe, ruimte en comfort. Gelukkig kent Griekenland meer dan genoeg heerlijke accommodaties vlakbij de haven! Bekijk hier ons overzicht van alle hotels in Griekenland, met onder andere: 

Appartment Mykonos View ligt op een steenworp afstand van de haven. In een kamer met zeezicht zie je je zeilboot zo liggen. Joke had geluk op vakantie, ze schrijft: ‘Omdat er een annulering was kregen we een maisonnette, netjes en ruim en met een fantastisch uitzicht!

Vlakbij de haven op Corfu ligt Hotel Corfu Palace. Door het heerlijke eten, perfecte wasservice (altijd handig als je gaat zeilen!) en het kindvriendelijke personeel was deze accommodatie voor Piet onderdeel van ‘een vakantie om nooit te vergeten.

Kom je met je zeilboot langs Kos? Pak dan zeker een overnachting mee in Hotel Astron. Direct aan de haven, met uitzicht op vissersbootjes, kom je hier helemaal in de Griekse sfeer. Het strand met (gratis) bedjes en parasols ligt om de hoek. Nog een tip van Linda op Zoover.nl: ‘Ga eens bij Jumbo eten op het pleintje. Superlekker en veel eten voor weinig geld! Vooral de mixed grill is echt een aanrader.

Zeilen met kinderen Griekenland

Beeld: @zeilenreizen

Tips!

Veiligheid is het allerbelangrijkst, zorg dat de kids altijd een reddingsvest dragen! Meestal krijg je deze bij het huren van een zeilboot direct mee.

Neem voor de zekerheid pilletjes tegen zeeziekte mee. Al heb je nog zulke zeebenen, je weet maar nooit …

Neem genoeg spelletjes, puzzels en speelgoed mee! Zo vermaken de kinderen zich ook prima tijdens een wat langere tocht.

Ben jij wel eens op zeilvakantie in Griekenland geweest? Deel je ervaringen in de reacties en inspireer andere vakantiegangers!