Griekenland: ontdek de natuur van Karpathos

Redactie - 18 april 2018

Griekenland: ontdek de natuur van Karpathos

Redactie - 18 april 2018

Op zoek naar een zonvakantie vol rust, ruimte en waanzinnige natuur in Griekenland? Ga naar Karpathos! Wij zochten uit hoe je de mooiste plekken op het eiland ontdekt. 

Kali Limni Karpathos Griekenland

Wandelen op Karpathos

De beste manier om de natuur op Karpathos te ontdekken is met de benenwagen! Op het eiland zijn talloze wandelroutes uitgezet met steenmannen, rode stippen of blauw-rode strepen. Niet alle paden zijn even goed onderhouden, dus zorg altijd zelf voor een goede routebeschrijving, kaart of GPS.

Tip: trek altijd een lange broek aan als je gaat wandelen op Karpathos. Langs de weg groeien maquis, waar je je flink aan kunt steken. Ook een goede voorraad water en eten is geen overbodige luxe tijdens je wandeltocht in de verlaten natuur.

Op het bergachtige eiland mag je als echte wandelliefhebber een trip naar de top niet overslaan. De hoogste bergtop is Kali Limni op ongeveer 1200 meter hoogte.

Een van de wandelroutes start bij de taverne Kali Kardia. De autorit hier naartoe is al meer dan de moeite waard. Geniet van adembenemende vergezichten door de bergen van Karpathos. Vanaf de taverne is het ongeveer anderhalf uur lopen naar het hoogste punt van de Kali Limni. Met een redelijke basisconditie en stevige wandelschoenen is deze wandeltocht zeker goed te doen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/ontdek-prachtige-natuur-lesbos/”]

Griekenland Karpathos natuur

Bijzondere dieren op Karpathos

Karpathos is al zo’n vijf miljoen jaar oud. En doordat het eiland al zo geïsoleerd ligt van het land, zijn er allerlei bijzondere diersoorten ontstaan die je nergens anders ter wereld ziet.

The Big Five zul je op dit eiland in Griekenland niet ontdekken. Maar voor wie iets verder kijkt, is het dierenrijk op Karpathos wel heel bijzonder. In het noorden van het eiland barst het van de grotten, die vol zitten met uitzonderlijke insecten. Ben je meer van de wat grotere beesten? Het noorden van Karpathos staat ook bekend om de vele trekvogels die er ieder jaar neerstrijken.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/griekenland-karpathos-cultuursnuivers-en-strandliefhebbers/”]

Overnachten op natuurrijk Karpathos? Dit zijn jullie tips:

Appartement Golden Sun (Zoover score: 9,7). Armando en Marianne hadden hier een heerlijk verblijf: ‘Een zeer schoon en mooi gelegen rustig kleinschalig appartementen waar zeer veel gasten ieder jaar terugkomen. Dat spreekt al voor zich! Uitermate vriendelijke eigenaars, het ontbijt is zeer gevarieerd en uitgebreid. Goede comfortabele bedden. Kortom: een top verblijf voor een geslaagde vakantie!

Appartement Astron (Zoover score: 8,4). Agaath had een heerlijke vakantie in deze accommodatie: ‘Leuk hotel met een goede ligging. Mooi zwembad met leuke snackbar waar je goed en eenvoudig kunt eten. Leuke bediening!

Benieuwd naar andere accommodaties? Bekijk hier ons volledige overzicht van hotels in Griekenland!

Griekenland mooiste natuur Karpathos Saria

Maak een tripje naar Saria

Ten noorden van Karpathos ligt een piepklein paradijsje: Saria. Met de boot ben je er zo, het eiland ligt maar honderd meter van de kust van Karpathos. Saria is rotsachtig en vulkanisch. En je vindt er waanzinnige baaien en ruïnes.

Leuk weetje: volgens de legende dankt Saria zijn naam aan een prinses uit de oudheid die afstamde van het koningshuis van Saria. Haar schoonheid was zo indrukwekkend dat het eiland naar haar werd vernoemd.

Saria staat bovendien bekend om de bijzondere dieren in en rondom het eiland. Zo kun je langs de kustlijn de monniksrob spotten, een van de meest zeldzame beesten ter wereld. En het eilandje staat bekend  als dé broedplaats voor de Eleonora’s valk.

Ben jij wel eens op Karpathos geweest? Deel je ervaringen in een review en inspireer andere natuurliefhebbers!