Fietsen in Turkije? Dan is Marmaris the place to be

Redactie - 27 augustus 2018

Fietsen in Turkije? Dan is Marmaris the place to be

Redactie - 27 augustus 2018

Denk je bij Turkije niet zo snel aan een fietsvakantie? Dan zul je verrast zijn over de vele prachtige fietsroutes in het populaire vakantieland. Kustplaats Marmaris aan de Egeïsche Zee heeft zichzelf op de kaart gezet met dik 700 kilometer geweldige fietsroutes. Maar ook rondom Antalya en in Cappadocië is het lekker wegtrappen. In deze blog alles over fietsen in Turkije!

Hoe Marmaris een fietsparadijs werd

Marmaris is niet van de ene op de andere dag perfecte bestemming voor fietsers geworden. Daarvoor was eerst het gigantische project Marmaris Cycling Routes nodig. De tientallen gemarkeerde routes langs de kust en door het binnenland laten je de mooiste plekjes van de streek zien. Sommige routes zijn pittig, anderen juist perfect geschikt voor een ontspannen tocht. Ook leuk: de lokale bevolking doet steeds meer met de fiets, dus je valt helemaal niet meer uit de toon op je stalen ros! Op de site van Marmaris Cycling Routes vind je alle routes.

Uitzicht Marmaris

Vakantie vieren in Marmaris

Wat zie je als je door Marmaris fietst? Vanzelfsprekend een heleboel prachtige stranden, mooie baaitjes en de gezellige haven. Jullie zijn dol op Marmaris als vakantiebestemming. Het stadje krijgt een dikke 8,4 op Zoover.

Vakantieganger Desiree geeft zelfs een 10: ‘Ik ben meerdere malen in Marmaris geweest. En ik heb daar zelfs mijn huidige echtgenoot ontmoet! Marmaris heeft een ontzettend breed aanbod: goede hotels, veel winkels en restaurants, een groot uitgaansgebied, mooie haven en een ontzettend lang strand met prachtige blauwe zee.’  Als we dit lezen, dan snappen die 10 wel!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/turkije-5-prachtige-streken-zonvakantie/”]

Marmaris

Overnachten in Marmaris

Naast geweldige fietsroutes en mooie stranden, heeft Marmaris een flink aanbod van goede hotels. Onze top 3:

De grote appartementen van Appartement Club Aida krijgen van jullie een 9,4. Op het terrein vind je een groot buitenzwembad met waterglijbanen en een speeltuin voor de kinderen. De echte sportievelingen duiken na een lange fietssessie nog even de fitnessruimte in. Wouter is er twee keer achter elkaar geweest: ‘Supermooi appartement en erg schoon. Mooi groot zwembad. Je hebt er alle faciliteiten zoals een kapper, supermarkt, game hal, fitnessruimte en hamam. De jongens van het animatieteam zijn geweldig.’

‘Top, ik zou er zo weer naartoe willen’, schrijft Turkije-ganger Jan over Appartement Liman. Waarom? Dat lezen we in zijn review: ‘Het personeel is super aardig. Marmaris heeft leuke terrasjes en de overdekte bazaar is groot en afwisselend. Ik vind de zee heerlijk, de sfeer prettig en gemoedelijk.’ Appartement Liman scoort een 8,6.

Het 4-sterren Hotel Ideal Pearl wordt door jullie beloond met een mooie 8,5. Het is een zogenoemd ‘only adult’ hotel, dus niet geschikt voor gezinnen met kinderen. Ontspannen na een dagje fietsen? Dat doe je in de gratis sauna of met een duik in het zwembad natuurlijk!

Fietsen in Turkije

Fietsen in Turkije: andere fietsregio’s

Naast de fietsroutes in Marmaris zijn er meer populaire fietsbestemmingen in Turkije. Denk aan Cappadocië en Antalya. Bij Turkse toerismebureaus (of online) vind je informatie over bijzondere fietsroutes die helemaal of gedeeltelijk door Turkije lopen. Zoals de Sultans Trail van Wenen naar Istanbul. En de St-Pauls Trail, van Antalya naar Yalvaç. Genoeg te ontdekken dus, op de fiets!

Heb jij al eens gefietst in Turkije? Wat was je ervaring? Deel het met andere vakantiegangers in de reacties hieronder!